MMA experimenty v Polsku pokračují. Šílená hromadná bitka žen tři na tři trvala déle, než se čekalo

MMA experimenty v Polsku pokračují. Šílená hromadná bitka žen tři na tři trvala déle, než se čekalo Týmy Bad girls a Devils se připravují na souboj. | zdroj: Profimedia

V Polsku nelení a snaží se prorazit s novými bojovými formáty. Tentokrát se tak proti sobě utkaly dokonce dva týmy žen.

Společně s tím, jak MMA nabývá na popularitě, objevují se častěji také různé pokusy, jak formát ultimátních zápasů nějak obohatit. Zaujmout totiž ve velké konkurenci zavedených organizací není nic jednoduchého. V Polsku například nedávno testovali novátorský formát tři na jednoho, ale ukázalo se, že tudy cesta nepovede. Souboj odvážného solitéra proti přesile totiž trval jen pár vteřin.

To polská organizace The War zůstává věrna tradičnějšímu pojetí boje, které vychází z domluvených chuligánských bitek na počty. Znak hooligans koneckonců zakomponovala i do svého loga. Všechny zápasy probíhají bez rukavic, další pravidla se liší podle počtu účastníků.

Pokud se jedná o klasický duel. Pravidla připomínají barmský box – můžou se používat kopy, lokty, kolena i hlavičky. První dvě kola mají časový limit dvě minuty. Ve třetím se pak bojuje až do chvíle, než jeden z bojovníků padne KO.

V hromadných zápasech tři na tři se může pouze boxovat, loktovat a dobíjet na zemi. Není zde žádný časový limit, koneckonců ani není potřeba, protože většina těchto soubojů končí velmi brzy. Jakmile totiž padne první bojovník, jeden z týmů získává početní převahu a díky ní rychle kosí zbývající soupeře.

Zatímco souboje skupin nejsou žádnou novinkou, na druhé pokračování akce The War připravili organizátoři také „poprvé na světě hromadný zápas žen“. Šéf Denis Zalecki se dokonce nechal slyšet, že „ženy mají větší koule než chlapi“, protože se mu jich přihlásilo více než mužů.

Jejich motivace? „Je to čistá zvědavost spojená s trochou šílenství,“ popsala 27letá Magdalena Iracka z týmu Devils, která už 10 let trénuje box. Její soupeřku Roksanu Kalinskou, která v civilu vlastní úklidovou firmu, prý hnala touha být první. „Celý život jsem posilovala, ale nikdy jsem nebojovala. Teď trénuji kickbox a chci si to dokázat. Jen mám trochu strach o svůj obličej,“ připustila sympatická Polka.

„Zlobivé holky“ přišly hned v prvních vteřinách o jednu bojovnici, která působila dojmem, že jí snad ani neřekly, že půjde o plnokontaktní boj. Přesto zvládli odolávat přesile ještě skoro minutu a půl, než jeden z rozhodčích v čase 1:22 zakročil a bitku ukončil.

To zápas mužů byl o poznání rychlejší, skončil už po 20 sekundách. Možná i díky tomu, že jeden z bojovníků připomínal komiksového superhrdinu.

Nevýhoda hromadných soubojů? Občas bylo bohužel takřka nemožné rozlišit, kdo je kdo. Přesto organizace plánuje, že příště počty možná navýší až na pět proti pěti. Proti gustu žádný dišputát, ale my asi raději zůstaneme u klasického MMA.

Zdroje:  mma.pl

Nejnovější články