MMA souboj mezi 240 kg mužem a 63 kg ženou. Šílenost, jaká tady už dlouho nebyla, dopadla dost nečekaně

MMA souboj mezi 240 kg mužem a 63 kg ženou. Šílenost, jaká tady už dlouho nebyla, dopadla dost nečekaně zdroj: Profimedia

MMA zápas mezi mužem a ženou většinou není dobrý nápad. A pokud je váhový rozdíl 180 kg, tak to nemůže dopadnout dobře.

O tom, že Rusko není země, ale životní styl nás znovu přesvědčili organizátoři ruské organizace s přiléhavým názvem „Our Business“ (Náš byznys).

Ti totiž zorganizovali souboj, jenž je žhavým kandidátem na nejšílenější zápas, který se kdy v oktagonu (a možná nejen tam) udál. Proti sobě totiž postavili do klece muže a ženu. V případě, že nad touto šíleností nezvednete obočí, možná vám pomůže fakt, že „bojovník“ vážil 240 kg.

Ruský moloděc Grigory Chistyakov, který je ve své domovině relativně známým Youtuberem, opravdu není žádný drobek a se svými 240 kilogramy převážil svoji soupeřku Darinu Mazdyukovou, která navážila 63 kg, o téměř 180 kg.

Zápas trval necelou minutu a půl a Darina Madzyukova ukázala, že není žádné ořezávátko. Grigory zapomněl na heslo „ženu ani květinou neuhodíš“ a hned ze startu začal Darinu Madzyukovou pronásledovat svými pěstmi. Naštěstí byl tak pomalý, že jeho údery Darinu moc neohrozily a spíše než nebezpečného bojovníka, připomínal Grigory obřího naštvaného gumového medvídka. Darina mu dokázala dát několik ran do hlavy z ústupu, ale Grigory ji přece jen zatlačil na klec, kde ji chytil za hlavu do gilotiny.

V tu chvíli mu ale naštěstí došly síly a po chvíli neaktivity rozhodčí dvojici roztrhl a zápas pokračoval v centru oktagonu.

Darina v oktagonu určitě nebyla jen na okrasu a vyzkoušela na Grigoryho pěkný superman punch. To Grigoryho trochu naštvalo. Zhluboka se nadechl, sevřel pěsti, zavřel oči a vyrazil do protiútoku. Darina tento útok ale čekala a Grigoryho několikrát trefila z ústupu do obličeje svými údery, načež se chudák Grigory svalil na zem, kde připomínal vyplavenou velrybu na pláži. Tam mu ruská bohatýrka nasázela několik úderů do hlavy a rozhodčí zápas zakrátko ukončil.

Naštěstí se nikomu nic nestalo a Grigory i možná nějaké to deka během zápasu zhubnul. Po zápase se nechal slyšet, že jej porážka z rukou křehké ženy motivovala, a že se bude snažit o zdravější životní styl.

K zápasu se vyjádřilo i několik osobností MMA, ale velké pochopení nečekejte. Přední světový rozhodčí Marc Goddard nebyl rád, že k takové šílenosti došlo a bere to jako pošpinění pověsti MMA:

„Tohle je to, s čím se potýkáme – v roce 2020. Tohle je to, proti čemu bojujeme, když jsou proti nám vytahovány podobná přirovnávání a negativní spojení. Tohle je MMA pro neznalé a pro kritiky. Ostudné. Zvrácené. Strašné.“

Podobný pohled na věc má asi i Ben Askren, který zápas komentoval nevěřícnými slovy: „Co se to sakra vůbec v Rusku děje?“

Je pravda, že nazývat tento bizarní souboj „MMA zápasem“ je dost odvážné tvrzení, ale musí se nechat, že Darina Mazdyuk má pro strach uděláno, a dost možná vytvořila nějaký světový rekord, když porazila o 180 kg těžšího muže. Doufejme ale, že se z podobných zápasů v Rusku nestane norma nebo dokonce samostatný sport. Každopádně ženy vedou nad muži 1:0, tak snad nedojde k odvetě.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články