Organizace BKFC do svých řad získala "Íránského Hulka"

Organizace BKFC do svých řad získala "Íránského Hulka" zdroj: Profimedia

Do kulatého ringu, kde se řežou bojovníci bez rukavic, na začátku příštího roku nastoupí obří bodybuilder Gharibi. 

Organizace Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) od léta roku 2018, kdy uspořádala poprvé několik soubojů, vyvolává hodně emocí. Už jen samotný ring, který je sice kulatý, ale má provazy jako klasické boxerské kolbiště, evokuje, že se nejedná o úplně ortodoxní bojování.

Když navíc na scénu nastoupí dva fighteři bez rukavic a začnou bojovat stylem hodně tvrdé hospodské rvačky, musí být každému jasné, že jde opravdu o hodně netradiční boj, který občas těsně hraniční s legálností. Pro diváky se však jedná o velice atraktivní záležitost a BKFC se snaží fanoušky nalákat mnoha způsoby.

Naposledy například najali z Blízkého východu obřího kulturistu Sajada Gharibiho, kterému se přezdíva „Íránský Hulk“.  Země jeho původu navíc posloužila k provokativní kampani s označením „Třetí světová válka - USA versus Írán“ a celá akce by se měla uskutečnit v roce 2020. To také potvrdil pro server MMA Fighting prezident BKFC David Feldman.

„Tenhle chlápek bude mít debut v Bare Knuckle Fighting Championship někdy z kraje roku 2020. Bude to veliká show, kdy se utká USA s Íránem. Můžeme říct, že je to doslova ten největší kontrakt, jaký jsme kdy udělali. Gharibi už se tu zabydlel a přijal organizaci za vlastní. Očekáváme, že předvede opravdu velké věci.“ Kdo bude jeho soupeřem však Feldman doposud nezveřejnil.

Sajad Gharibi je velká instagramová hvězda a má přes půl milionu followerů. Vystudoval obchod na univerzitě v Bušéheru, ale věnuje se primárně své kariéře bodybuildera. Nicméně má i zkušenosti s tradičním zápasem. Do povědomí také vstoupil i tím, že se nabídl, že bude bojovat proti Islámskému státu v Iráku.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články