Zvláštní "fotbalové" ukončení obřího Senegalce. "Neviditelná" rána do krku od Bělorusa jej vyřadila ze hry

Zvláštní "fotbalové" ukončení obřího Senegalce. "Neviditelná" rána do krku od Bělorusa jej vyřadila ze hry Oumar "Reug Reug" Kane | zdroj: Profimedia

Oumar Kane si připsal první porážku v kariéře. Po "neviditelném" úderu do oblasti krku nedokázal pokračovat v zápase a kapituloval.

Obrovitý bojovník Oumar "Reug Reug" Kane, který je produktem senegalských zápasů, si pro svojí profesionální MMA kariéru zvolil největší asijskou organizaci ONE FC a do dnešní noci v ní naprosto dominoval. Všechny tři soupeře totiž pokaždé dostal pod neskutečný tlak a nakonec je ukončil vými údery (dvakrát v prvním kole, jednou ve druhém).

Na turnaji ONE on TNT 4 proti Kirillu Grishenkovi, který do jejich společného zápasu nastupoval s velice podobnými statistikami, však po lehce kontroverzním momentu narazil. Běloruský bojovník se s Reug Reugem pustil do velké přetlačované a od prvních vteřin ukazoval, že se Senegalcovi dokáže silově vyrovnat. Ba co víc, během klinče mu zvládal rozdávat kolena a údery na žebra a působil o dost aktivnějším dojmem.

I proto se Reug Reug rozhodl v půlce prvního kola bojovat v postoji, ale ani zde nedokázal na svého protivníka najít recept. Grishenko se totiž skvěle pohyboval a několikrát nebezpečně zaútočil tvrdou kombinací. Nakonec Reug Reuga natlačil až na pletivo, kde ho opět držel pod kontrolou a zvládl mu do konce úvodní části rozdat ještě několik tvrdých úderů.

Reug Reug si uvědomoval, že první kolo prohrál a do druhého nalétl ve velkém stylu a okamžitě se snažil svého soupeře zasypat pěstmi. Grishenko se pokusil odpovědět kopem z otočky, který ale vůbec netrefil a spadl na zem. Reug Reug však na tento moment nedokázal dostatečně rychle zareagovat a Grishenko se tak dokázal postavit zpátky na nohy.

Stěžejní moment přišel se závěrečným gongem. Grishenko při opouštění klinče vypálil na Reug Reuga zároveň s koncem kola úder, který těsně minul jeho bradu a úder se svezl po senegalcově hrudi. Jenže Reug Reug se chytil za krk, šel k zemi a naznačoval, že už dál nemůže pokračovat. Rozhodčí tedy zápas ukončil a vítězství na TKO daroval Grishenkovi.



Celá scéna byla velice podivná, protože ze zpomalených záběrů to vypadá, že Grishenkův úder skutečně netrefil krk, ale horní část hrudi. Navíc se nejednalo o nějaký tvrdý úder a trochu dramatická reakce Senegalce nahrává spekulacím, že se mu už v zápase zkrátka nechtělo pokračovat.

Grishenkův úder rozhodně nebyl faul, protože jednak byl v podstatě zároveň s gongem označujícím konec kola, ale především kolo ukončuje až rozhodčí a Grishenkův úder tak byl veden před koncem kola.

Také bělourský bojovník neviděl ve svém jednání žádný faul a na tiskové konferenci dušoval, že jeho úder přišel spolu s gongem a zároveň podotkl, že nechápe, proč jeho soupeř nechtěl pokračovat. „Nevím, co se stalo, takže na tuto otázku nemohu odpovědět. Nejsem můj oponent,“ řekl Grishenko. „Ale kdybych jím byl, tak by normálně pokračoval do třetího kola.“

Zdroje:  tisková zpráva - ONE

Nejnovější články