Je tohle ještě sport? V Polsku předvedli bitku 5 na 5 v kleci, jednoho bojovníka málem přizabili

Je tohle ještě sport? V Polsku předvedli bitku 5 na 5 v kleci, jednoho bojovníka málem přizabili Polská organizace "The War" uspořádala bitku 5 na 5. Vítězný tým byl znám za minutu. | zdroj: Getty Images

V Polsku pokračují experimenty s bojovými sporty. Šílená bitka deseti zápasníků v kleci měla rychlého vítěze a několik tvrdě poražených.

V Polsku se poslední dobou dějí šílené věci a nevypadá to, že by v nich naši severní sousedé plánovali přestat. Nedávno tam po „fackované“ zemřel jeden ze soutěžících a Poláci dělají všechno pro to, aby se podobná tragédie brzy opakovala.

Tamější organizace s přiléhavým jménem „The War“ totiž pořádala svůj v pořadí třetí turnaj, na kterém proti sobě v kleci stanuly týmy „Démonů“ a „Válečníků“ a rozpoutali v kleci divokou bitku 5 na 5, při které dozajista zemřelo těch pár mozkových buněk, které účastníkům ještě zbývaly.

Záhy se ukázalo, že o žádnou velkou taktiku v téhle bitce nepůjde. Bojovníci se na sebe vrhli a vytvořili dvojice, které spolu bojovaly mezi sebou. Tým Démonů po chvíli převzal otěže a bylo vidět, že má navrch. „Válečníci“ postupně odpadávali, až zbyl nakonec jen jeden „statečný“, který ale proti přesile neměl nejmenší šanci a tým Démonů tak slavil vítězství.

Celá rvačka trvala jen minutu a bylo vidět, že i přesto, že na souboj dohlíželi 3 rozhodčí, neměli věci vůbec pod kontrolou. Jeden z „Démonů“ tak například knockoutoval svého soupeře a na zemi do něj bušil hlava nehlava, i když byl nebohý „Válečník“ v bezvědomí. Stihl mu tak dát 12 zbytečných (a nebezpečných) ran, po kterých ho rozhodčí konečně zastavil.

Tento formát zápasů sklidil na sociálních sítích oprávněně velkou kritiku. MMA už dlouho bojuje s předsudky, a snaží se veřejnosti ukázat, že se nejedná o obyčejnou rvačku, ale o fyzicky náročný sport, kde je kladen důraz na techniku, taktiku, a který vyžaduje značné „fight IQ“. Akce podobné těm v Polsku, kde se spolu rve několik bojovníků najednou, a kde ani není kladen dostatečný důraz na bezpečnost účastníků, je pak určitě krokem zpátky a vrhá na MMA jako takové velice špatné světlo.

I tak je jasné, že si podobná bizarní zábava najde vždy své fanoušky a také pořadatele, kteří už minule proti sobě postavili například dva tříčlenné týmy žen. Můžeme tak jen doufat, že se podobné bizarní zápasy obejdou bez větších tragédií.

Zdroje:  The War

Nejnovější články