Bouřlivák Perry premiéru v trojúhelníkovém ringu zvládl, k vítězství mu naživo zahrála legendární Metallica

Bouřlivák Perry premiéru v trojúhelníkovém ringu zvládl, k vítězství mu naživo zahrála legendární Metallica Mike Perry po vítězném zápase v organizaci Triad Combat | zdroj: Getty Images

Mike Perry dnes v noci utekl hrobníkovi z lopaty. Ve čtvrtém kole proti Michaelu Sealsovi schytal knockdown, přesto dokázal pokračovat a nakonec slavil výhru.

Dnes v noci proběhl zcela první turnaj organizace Triad Combat, která se rozhodla proti sobě ve speciálním trojúhelníkovém ringu postavit MMA bojovníky s klasickými boxery. Show to nakonec byla parádní, protože kromě velice koukatelných zápasů si diváci mohli poslechnout také legendární skupinu Metallica. Ta byla přítomná přímo v hale v americkém Texasu a svými songy zaplňovala mezery mezi jednotlivými souboji.

Hodně zajímavý duel předvedl veterán UFC Mike Perry, který v nejslavnější MMA organizaci na světě sice nikdy nedosáhl na titul, ale fanoušky pokaždé bavil výbušným strikingem. V trojúhelníku ho měl původně čekat ex-šampion boxerské WBC Sakio Bika, jehož ale na poslední chvíli nahradil velmi zkušený bývalý vyzyvatel organizace WBO Michael Seals.

Hned od začátku zápasu vypsaného na 7 kol po 2 minutách Perry potvrzoval pověst agresivního fightera. Svému oponentovi se často snažil natlačit co nejblíže k tělu, odkud mu posílal údery na hlavu a na spodek. Seal první tři kola nedokázal úplně najít recept, jak se tě těmto útokům bránit. Občas se mu sice povedlo trefit dobrý hák, ale velice často skončil až v rohu, kde raději souboj svazoval do klinče.

Ve čtvrté rundě přišel poměrně zásadní okamžik, který mohl naprosto změnit vývoj utkání. Sealovi se totiž povedlo parádně zakontrovat a Perryho trefil pekelně tvrdým pravým hákem přímo na bradu. Ten se tak zřítil do provazů a na zem, takže k němu přispěchal rozhodčí, jenž ho začal okamžitě počítat. Při čísle sedm už ale Perry stál pevně na nohách a ukazoval, že je připravený pokračovat.

Páté kolo bylo především hodně taktické a oku diváka úplně nelahodilo. Na obou borcích začínala být lehce vidět únava a nikdo z nich nechtěl udělat žádnou chybu, takže při sebemenším náznaku většího střetu okamžitě svazovali souboj do klinče. O ukončení před limitem nemohla být v tomto momentě absolutně žádná řeč.

Tuto nudnější pasáž fighteři vykompenzovali v závěrečné časti zápasu. V šestém a sedmém kole totiž několikrát rozjeli neskutečnou frenetickou přestřelku, která přítomné diváky doslova zvedala ze sedadel. Seals se konečně rozehřál do slušného tempa a předváděl kombinace velice tvrdých a dobře mířených úderů, na což mu ale jeho soupeř odpovídal stejnou notou. V poslední minutě utkání už tempo opadlo a bylo jasné, že se dočkáme verdiktu bodových rozhodčích.

Dva ze tří nakonec přisoudili nejspíše zaslouženě vítězství při skóre 67-65, 67-65, 65-67 Miku Perrymu. Ten tak ukázal, že je v novém sportu schopný konkurovat i profesionálním boxerům. Rozhodně je to také příslib do budoucna, protože tohohle amerického bouřliváka jsme na sto procent neviděli v trojúhelníkovém ringu naposledy.

Zdroje:  tisková zpráva - Triad Combat

Nejnovější články