Nový bojový sport? Americká organizace láká na trojúhelníkový ring a souboje MMA zápasníků s boxery

Nový bojový sport? Americká organizace láká na trojúhelníkový ring a souboje MMA zápasníků s boxery Triad Combat | zdroj: Getty Images

Ani box, ani MMA, ale něco mezi. Triad Combat nabídne už dnes v noci souboje v novém hávu. Na soupisku promotéři získali hned několik bývalých šampionů, kteří by si měli přijít na pěkné peníze.

Trojúhelníkový ring a souboje MMA fighterů s boxery. To nabídne už zítra v noci v americkém Texasu nově vzniklá soutěž Triad Combat, založená známou promotérskou organizací Trilller Fight Club.

Bojovníci budou ve speciálně upraveném a poměrně malém kolbišti nastupovat do dvouminutových kol a pravidla budou velice podobná klasickému boxu. Povoleny jsou pouze údery pěstí a souboje v klinči. Hlavičky, kopy, kolena a lokty jsou zakázány, což platí také pro wrestling a grappling. Bojovat se bude ve větších MMA rukavicích, které umožní soupeře chytat. Na rozdíl od boxu budou povoleny taky backfisty (úder z otočky) či tzv. superman-punche. Bojovníci také budou moci přišlápnout nohu soupeře, aby jim nemohl utéct. Podle Trilleru nás čekají tvrdé a velice atraktivní bitvy.

Zřejmě největším lákadlem by mohl být bývalý šampion těžké váhy UFC Frank Mir. Ten si během bohaté MMA kariéry, kterou započal v roce 2001, připsal skalpy takových es jako Brock Lesnar, Tim Sylvia, Antonio Nogueira nebo Mirko Cro Cop. Od letoška se začal věnovat právě boxu, v němž si zatím připsal pouze porážku na body proti Stevu Cunnighamovi.

Mir je přesvědčený, že jeho zápas bude mít s klasickým boxem pramálo společného. „Jako boxerský duel to bude jen v prvních vteřinách,“ řekl bývalý UFC šampion pro podcast MMA Hour. „Jakmile se dostaneme do klinče, tak se vrátíme k tomu, co jsem dělal. Také jsem většinu času trénoval jen s dalšími MMA bojovníky, protože boxeři nevědí, jak v klinči zápasit. Nejsou zvyklí na takový druh tahání a tlačení. S boxery jsem trénoval až poslední týden a jsem si jistý, že je zápasení v klinči úplně vyřídilo.“

Mir si v rozhovoru také pochvaloval peněžitou odměnu, která podle něj bude daleko větší, než jakou kdy obdržel ve smíšených bojových uměních. „Když zde vyhraji a posbírám všechny bonusy, tak se to bude částka pohybovat v řádu sedmi cifer. A to jsem ve světě MMA nedostal. Tam jsem se nikdy nedostal přes pár set tisíc.

Proti Mirovi se v ringu postaví Kubrat Pulev. Tento Bulhar, jenž vyniká velice tvrdými údery, zaznamenal během své kariéry pouhé dvě prohry a pokaždé se jednalo o titulový zápas (s Vladimirem Kličkem a Anthonym Joshuou). I tak se ale může chlubit 28 výhrami, ze kterých hned 14 získal knockoutováním soupeře.

V co-main fightu se pak můžeme těšit na Mika Perryho, který v UFC působil až do letošního dubna a bavil fanoušky tvrdým a nesmlouvavým strikingem. Legendární byl především jeho zápas s Vicenten Luquem, ze kterého sice odešel s hodně těsnou porážkou a na dvakrát zlomeným nosem, ale také za neskutečně hlasitého aplausu všech přítomných diváků.

Nyní bude čelit kamerunskému boxerovi Sakio Bikovi. Ten dokázal v roce 2013 vybojovat titul organizace WBC ve střední váze, který poté zvládl jednou obhájit. Před čtyřmi lety sice odešel do sportovního důchodu, ale letos znovu oprášil rukavice a na menším australském turnaji oslavil po 8 kolech vítězství nad Samem Solimanem.

Turnaj Triad Combat, na kterém se kromě výše zmíněných bojovníků představí také Derek Campos s Brianem VerouAlbert Tumenov a Scott Simon a také Steven GrahamGarrym Gigliotim odstartuje v neděli ve 2 hodiny ráno a je možné ho sledovat přes PPV na webu Fite.tv.

Zdroje:  The MMA Hour , tisková zpráva - Triller

Nejnovější články