Víkendový turnaj KSW 65 nabídne dva české zástupce i přemožitele Kincla a Buchingera

Víkendový turnaj KSW 65 nabídne dva české zástupce i přemožitele Kincla a Buchingera Mamed Khalidov vs. Roberto Soldič | zdroj: Profimedia

Polská organizace KSW v sobotu rozjede jednu z posledních velkých MMA akcí v tomto roce a nabízí hned několik zajímavých zápasů, včetně dvou českých jmen.

Mamed Khalidov (35–7 –2) vs. Roberto Soldič (19-3)

Duel, který sama organizace označuje jako jeden z největších v Evropě. Veterán Mamed Khalidov polské soutěži dlouho dominoval, ale v roce 2019 po ztrátě titulového pásu střední váhy a třech prohrách v řadě odešel do sportovního důchodu. Nebojovat však tento univerzál přezdívaný „Kanibal“ dlouho nevydržel a vloni se ve velkém stylu vrátil. Angličana Scotta Askhama utloukl už po pouhých 36 vteřinách a usedl tak zpátky na trůn, jenž bude tento víkend obhajovat.

Jako vyzyvatel se proti němu postaví držitel titulu welterové váhy Roberto Soldič. Tento chorvatský bojovník, který vyniká především neskutečně tvrdými a rychlými údery, momentálně drží sérii šesti vítězství. To poslední získal letos v září poté, co ve třetím kole zasypal pěstmi českého bojovníka Patrika Kincla, čímž přinutil rozhodčího ukončit duel. Ihned po vyhlášení si pak domluvil zápas právě s Khalidovem. Pokud proti němu "Robocop" uspěje, tak se stane teprve třetím dvojnásobným šampionem v historii KSW.

Daniel Torres (12-4) vs. Salahdine Parnasse (15-1-1)

V tomto titulovém zápase se bude rozhodovat o nejlepším bojovníkovi pérové váhy. Daniel Torres, Brazilec trvale žijící v Rakousku, letos v lednu šokoval celou soutěž. V prvním kole totiž zasáhl do té doby neporaženého francouzského šampiona Salahdina Parnasse (který získal pás v roce 2019, když v pětikolovém souboji naprosto přejel známého slovenského bojovníka Ivana Buchingera) bicepsem do hlavy a po KO mohl slavit velice šťastné vítězství.

Zápasník ze země galského kouhouta si po nepříjemné prohře spravil chuť na divizní dvojce Filipu Pejičovi (RNC ve druhém kole), čímž si vybojoval šanci získat ztracenou trofej zpátky. Do víkendového „tituláku“ a odvety proti Torresovi bude Parnasse nastupovat jako veliký favorit.

Lom-Ali Eskiev (18-5) vs. Damian Stasiak (13-7)

Neměc Lom-Ali Eskiev do nedávná působil v ruské organizaci ACA, kde se prezentoval jako velice agresivní a útočný univerzál, který většinu vítězství získal před limitem. To ostatně potvrdil také v letošní premiéře v KSW, ve které zvládl uškrtit Gilbera Ordoňeze Huilu. Nyní ho otestuje nebezpečný polský grappler Damian Stasiak, jenž by rád navázal na své dvě poslední výhry (obě po submisi). Vítěz tohoto souboje se s velikou pravděpodobností přiblíží pozici vyzyvatele v pérové divizi.

Magdaléna Šormová (11-3) vs. Anita Bekus (4-2)

Souboj dvou debutantek v KSW. Ostřílená česká bojovnice a výborná zemařka Magdaléna Šormová, která je bývalou šampionkou slámové váhy v ukrajinské WWFC, se po roce působení v organizaci Oktagon MMA (odkud si odnesla dvě vítězství a jednu porážku) opět vydává za hranice. Tam bude zástupkyni gymu Reinders MMA čekat ne moc zkušená Polka Anita Bekus, jež se zatím pohybovala pouze po menších regionálních soutěžích, kde však ukázala, že umí být velice nepříjemnou postojářkou a dvě výhry z celkových čtyř získala po TKO v prvním kole. 

Miroslav Brož (12-3) vs. Adam Niedzwiedz (8-4)

Miroslav Brož se do letoška pohyboval pouze na domácí scéně a nevypadalo to, že by se mělo do konce roku něco změnit. Minulý týden se však zranil rumunský bojovník Ion Surdu a manažeři vyjednali našemu zástupci s přezdívkou „Inkvizitor“ s KSW jednozápasovou smlouvu. O víkendu tak nastoupí v domluvené váze do 79,5 kilogramů proti domácímu borci Adamu Niedzwiedzovi. Ten má zatím v jedné z největších evropských MMA organizaci odbojované dva zápasy, ze kterých si odnesl jedno vítězství a jednu porážku. Oba fighteři jsou skvělými grapplery, Brož ale v posledních preferoval spíše boj v postoji. Pokud se ale souboj dostane na zem, neměl by s tím mít výraznější potíže, submisí ho koneckonců mezi profesionály ještě nikdy nikdo neukončil.

Velice zajímavý turnaj KSW 65 začíná tuto sobotu v 7 hodin večer.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články