Patrik Kincl bohužel na šampionský titul v KSW nedosáhl. Chorvatský „Robocop“ jej udolal ve třetím kole

Patrik Kincl bohužel na šampionský titul v KSW nedosáhl. Chorvatský „Robocop“ jej udolal ve třetím kole Patrik Kincl nastupuje k zápasu v KSW. | zdroj: Getty Images

Český bojovník měl před sebou největší zápas kariéry a titul organizace KSW mu byl nadosah. Na chorvatského šampiona ani přes svůj statečný výkon nestačil.

Hlavní zápas na turnaji KSW 63 byl ve znamení souboje o šampionský titul welterové váhy. Českou vlajku v něm reprezentoval Patrik Kincl a jeho soupeřem byl chorvatský šampion Roberto "Robocop" Soldic. Pro Patrika Kincla se jednalo o životní zápas, a kdyby se mu podařilo vyhrát, stal by se prvním českým šampionem v polské KSW. To se však bohužel nestalo a Roberto Soldic ukázal, že jej bude jen velice těžké shodit z trůnu welterové váhy KSW.

Zápas začal velice opatrně, Kincl bojoval v ortodoxním střehu, zatímco Soldic v obráceném. Ze začátku se oba borci jen okopávali lowkicky a měřili vzdálenost. Kincl ale většinu Soldicových lowkicků hezky vykryl svým kolenem, takže to chorvatský šampion určitě cítil. Poté se českému vyzyvateli podařily dva tvrdé roundkicky na žebra, které Soldicovi také rozhodně nechutnaly.

Po chvíli ale začal Soldic vyvíjet větší tlak a tlačil Kincla před sebou. Ten však dobře bojoval z ústupu a nedával mu tolik prostoru. V jednu chvíli ale Soldic trefil českého bojovníka tvrdým úderem ze zadní ruky přímo na čelist. Patrik se zapotácel a ihned se rozhodl zachránit se pokusem o takedown. Ten mu sice nevyšel a český bojovník sám skončil na lopatkách, ale svého soupeře na zemi svázal a dostal tak prostor pro to, aby se zregeneroval. Na zemi Soldicovi v podstatě nic nedovolil a tak se do konce kola už nic velkého nestalo. První kolo ale vyznělo pro šampiona.

Druhé kolo už začalo o poznání agresivněji. Soldic začal znovu tlačit a v postoji vypadal komfortněji než Kincl, který působil trochu nervózním dojmem a nerozbalil svůj dobrý boxing, jak jsme u něj zvyklí.

Český bojovník se po chvíli rozhodl pro single leg takedown, který šikovně schoval za pravý capák. Soldic mu jej sice zpočátku ubránil, ale Patrik byl nezastavitelný a po několika dalších navazujících pokusech dostal chorvatského šampiona přece jen na zem. Tam jej dobře kontroloval, dostal se do half-guardu, odkud mu dokázal dát několik dobrých úderů. Druhé kolo tak šlo za českým vyzyvatelem.

Třetí kolo zahájil Chortvat opět sebevědomě a vrhl se s Kinclem do přestřelky. Ten ale raději zvolil takedown, který mu Chorvat bez problémů ubránil. Vzápětí následovala další sprcha úderů od chorvatského „Robocopa“ a jeden z nich Patrikem očividně otřásl. Vzápětí šel na zem a začala hra o přežití. Český bojovník sice dokázal šampiona svázat, ale ten prošel až do mountu, odkud začal destrukci tvrdými údery.

Český bojovník se sice snažil utéct, ale Chorvat mu to nedovolil a s každou další ranou byla Kinclova situace vážnější. Po chvíli rozhodčí uznal, že další bití už nemá cenu a zápas ukončil.

Patrik Kincl tak bohužel na šampionský titul KSW nedosáhl, ale za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět. Začal dobře a dokonce i pravděpodobně vyhrál druhé kolo. Soldic má ale velice tvrdé a přesné údery, tento večer byl tím lepším a po zásluze svůj šampionský pás obhájil.

Zdroje:  kswmma.com

Nejnovější články