Běloruský voják speciálních jednotek dostal tvrdé KO od mladého MMA bojovníka

Běloruský voják speciálních jednotek dostal tvrdé KO od mladého MMA bojovníka zdroj: Getty Images

MMA je sport, ve kterém není o zábavu nouze. A pokud se zápasí v písku a proti sobě nastoupí dva Bělorusové, platí to dvojnásob.

Na světě je mnoho organizací MMA, které svým divákům zprostředkovávají zápasy. Jen málokterá je ale tak „svérázná“ jako ruská organizace Strelka – Street Fighting Championship. Zvláštností této organizace je nejen to, že bojovníci se spolu utkávají pod širým nebem a v ringu, ale především to, že místo na kanvasu nebo na žíněnce, spolu bojují v písku.

Je jasné, že takový druh turnaje není vyhledávaný těmi nejlepšími z nejlepších, ale účastní se jich spíše amatérští drsňáci, kteří techniku a taktiku vynahrazují silou, agresivitou a někdy značně zkresleným sebevědomím.

A právě jeden z takových duelů byl k vidění mezi běloruským bojovníkem Artemem „Monkem“ Muzikovem a jeho soupeřem, vojákem běloruských speciálních sil, Denisem „Banditou“ Plitnikovem. Očividně se jednalo o zápas v těžké váze, a zatímco výškově si byli oba borci poměrně vyrovnaní, větší svaly a mohutnější postava byla doménou běloruského vojáka.

Muzikov se ale svým soupeřem vůbec nenechal vůbec zastrašit a za chvíli bylo vidět proč. Oproti Plitnikovi měl totiž přece jen více zkušeností a aspoň trochu se dalo říct, že věděl, co dělá. Běloruský voják na něj okamžitě vyrazil s bradou nahoře a chtěl jej zasypat ranami, jenže Muzikov si to nenechal líbit a Plitnikova dobře zakontroval kopy a pravačkou za ucho jej srazil k zemi. Běloruský voják se sice dokázal na okamžik postavit, ale po chvíli přetahování přece jen skončil znovu na lopatkách, odkud byl zápas následně (z nějakého zvláštního důvodu) restartován do postoje.

Tam začala znovu šílená a ne příliš technická přestřelka, po které šel běloruský voják opět na zem. I tentokrát byl ale zápas přerušen a Plitnikovi bylo umožněno se zvednout. Následně šel k zemi pro změnu Muzikov, který ztratil rovnováhu a poté se musel bránit z guardu proti Plitnikovým těžkým úderům. I ten byl ale za chvíli vysvobozen rozhodčím, aby mohl bojovat v postoji.

Opět jsme byli svědky šílené řežby, při které si oba borci připsali několik úspěšných zásahů. Voják ale po několika obdržených úderech na svého soupeře ukázal, že to nic nebylo a ať to zkusí znovu. To se mu ale vymstilo, protože Muzikov to skutečně znovu zkusil a tentokrát mnohem efektivněji. Nejdříve jej „nahulil“ pravým hákem do spánku a pak jej dokončil stejnou technikou na čelist. Plitnikov sebou práskl v bezvědomí do písku a bylo jasné, že je po zápase.

Trvalo poměrně dlouho, než se Plitnikovi za hlasitého potlesku diváků podařilo postavit zpět na nohy a bylo vidět, že sám neví, jestli zápas teprve začíná, nebo jestli už skončil. Pokud byste si chtěli z tohoto duelu odnést nějaké poučení, patrně by to bylo varování, že i když jste členem speciálních jednotek, mít vystrčenou bradu a žádnou taktiku se zkrátka nevyplácí.

Zdroje:  bloodyelbow.com , YouTube - Strelka - Street Fighting Championship

Nejnovější články