Americký biolog knockoutoval soupeře naskočeným kolenem a vybojoval si tím angažmá v UFC

Americký biolog knockoutoval soupeře naskočeným kolenem a vybojoval si tím angažmá v UFC AJ Fletcher (vlevo) nedal svému italskému soupeři šanci a skvělým knockoutem si vysloužil smlouvu s UFC. | zdroj: Profimedia

Show Dana White’s Contender Series, v níž šéf UFC hledá nové tváře do své organizace, letos odstartovala ve velkém stylu. KO přilétlo už v půlce 1. kola.

Letošní ročník DWCS odstartoval domácí A.J. FletcherLeonardem Damianim. Střet dvou bojovníků, kteří nejsou zvyklí nechávat výsledek na rozhodčích sliboval parádní podívanou. Zajímavostí je, že čtyřiadvacetiletý americký bojovník vystudoval biologii a doufal původně v kariéru v americkém fotbale. Když ale nedostal stipendium, rozhodl se přesedlat na MMA. Po pouhých čtyřech amatérských zápasech pak přešel mezi profesionály.

Během dvou let nasbíral osm vítězství, většinu před limitem, a ve schránce mu přistála pozvánka do DWCS, aby zkusil zabojovat o angažmá v prestižní UFC. Studium biologie ho prý naučilo vidět, jak i malé věci můžou vést k velkým věcem. V bojovém stylu soupeře prý nalezl spoustu mezer, které hodlal využít ke svému prospěchu. „Ideální scénář je, že ho knockoutuji, vylezu na klec, podívám se na Danu Whitea a řeknu mu, ať mi dá smlouvu,“ zasnil se v předzápasovém medailonku mladý Američan.

Oba bojovníci si uvědomovali, co je v sázce, a tak zápas začal ve vysokém tempu. Zatímco Damiani sázel na ruce, Fletcherovi nejvíc vycházeli tvrdé calf-kicky. Po minutě zkusil Američan boj přenést na zem, ale Ital mu po chvíli utekl zpět do postoje. Tam akce trochu zvolnila, pomyslné ticho prolomil až A.J., který nejprve zkusil kop z otočky. Tu netrefil úplně přesně, ale následující naskočené koleno už si Italovu bradu našlo. "Nemohlo to vyjít lépe, je to jako ve videohře UFC 4," radoval se vítěz po zápase.

Dana White byl samozřejmě nadšený, nováčka přivítal v UFC slovy: „Tady nebyly žádné pochybnosti, žádné drama. Jestli tohle nebude zítra nejsledovanější video na ESPN, tak je něco špatně.“

Fletcher se stal po Cormierovi a Poirierovi dalším bojovníkem z Lafayette v Lousianě, který vstoupí do oktagonu UFC. S druhým jmenovaným občas i trénuje a nyní by se po jeho boku rád představil na stejném turnaji. „Nikoho ještě vyzývat nebudu, jen bych rád zůstal aktivní a zkusil stihnout 6 zápasů za rok a půl. Nevím s kým ani kde, ale pokud bude mít Dustin Poirier zápas, tak bych strašně rád byl na startovce s ním, to je můj snový scénář, o kterém svému bráchovi vykládám už tři nebo čtyři roky,“ prozradil A.J. na pozápasové tiskové konferenci. Zřejmě však bude muset začít hubnout, protože s výškou necelých 178 centimetrů a krátkým rozpětím paží nejspíš nemá ve welterové divizi (-77,1 kg) velké šance.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články