Miroslav Brož zvažuje, že s Oktagonem neprodlouží smlouvu. Co mu na organizaci vadí?

Miroslav Brož zvažuje, že s Oktagonem neprodlouží smlouvu. Co mu na organizaci vadí? Miroslav Brož nastupuje do oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“Inkvizitor” momentálně není vázán žádnou smlouvou, s Ondřejem Novotným se zatím na dalším působení v Oktagonu nedomluvil. Ve hře je přestup do RFA, ale také angažmá v zahraničí.

Mezi zápasově nejatraktivnější bojovníky domácí scény bezesporu patří Miroslav Brož, jemuž se v poslední době daří naprosto skvěle, což se odráží i v ohlasech fanoušků Oktagonu. Nyní ale není vůbec jisté, že v přední tuzemské organizaci zůstane. “Inkvizitor” je aktuálně bez platné smlouvy, nabídky od dalších promotérů se navíc jen hrnou. “Nabídky jsem dostal jak od RFA, tak i z Polska a z Ruska,” prozradil v posledním streamu na Instagramu.

“Byl jsem docela spokojený, pokud jsme se s Oktagonem na něčem domluvili, tak to bylo. Ale třeba teď jsme byli domluveni, nebo jsem si to alespoň myslel, že nastoupím v O2 aréně, zítra to budeme řešit. Bylo řečeno, že pokud bych chtěl přestoupit do jiné organizace, tak by to takhle asi nebylo, takže nevím.” Ondřej Novotný údajně podmínil zápas na turnaji Oktagon 30 prodloužením smlouvy, Brož si však není jistý, zda by měl v Oktagonu pokračovat.

Ve vysílání přiznal, že už se potkal se zástupci nově vzniklé organizace RFA. “Říkám úplně na rovinu, že jsem s RFA už seděl, měl jsem z toho velice dobrý pocit. Nechci se teď vůbec bavit o penězích, je to spíš o tom osobním přístupu, myslím si, že to bylo dobré. Bavili jsme se o různých věcech, třeba o možných zápasech, ale jak říkám, nabídek je víc.”

Brož také zdůraznil, že zatím nic nepodepsal, je pro něj důležité sejít se také s druhou stranou. Na schůzce s Novotným si chce ujasnit především prosincový zápas, aby věděl, zda má pokračovat v přípravě. “Musí se to rozseknout, už chci mít jasno. Čtrnáct dní už se připravuju na zápas v O2 aréně, stojí mě to dost peněz.”

Brož připomněl, že stále pracuje jako hokejový trenér, na rozdíl od jiných bojovníků tedy peníze tolik řešit nemusí. Za svou kariéru by ale fanouškům chtěl doručit ještě několik dobrých zápasů. “Je mi 33, můžu mít před sebou dva roky, pět let, můžu se zranit a bude to jinak, můžu tu být také do 40.”

Je pro něj ale naprosto zásadní, jak s ním daná organizace jedná. V této souvislosti ocenil osobní přístup šéfa RFA, jímž je Boris Marhanský, zdá se, že na “Inkvizitora” udělal velmi dobrý dojem. “Za mě to bylo nejlepší jednání, jaké jsem za celou svou MMA kariéru zažil.”

Peníze ovšem samozřejmě také hrají velkou roli, Brož přiznal, že by si v RFA výrazně polepšil. “Nechci říkat konkrétní částky, ale ano, za mě určitě. Já to nedělám úplně kvůli penězům, dřív jsem zápasil za 20 tisíc a stálo mě to 100 tisíc… Ten sport mám prostě rád, budu ho dělat i tak.” Následně však přece jen naznačil, o kolik víc by si v RFA vydělal. “Bavíme se třeba o více než dvojnásobku. Myslím si, že na to už člověk musí nějak reagovat.”

Vůči Oktagonu má Brož jisté výhrady, třeba vůči sestavování zápasů. Konkrétně zmínil vybírání náhradníka do souboje o krále střední váhy. Podle něj měl být na řadě David Hošek, který nyní z druhé pozice v žebříčku dýchá na záda Vémolovi. Pokud se tedy Karlos zranil, měl podle něj Hošek automaticky dostat nabídku na zápas s “Pirátem”. Šanci ale dostal Patrik Kincl.

“Chápu, že jsem asi ovlivněný tím, že je to můj parťák, ale na co jsou tedy ty žebříčky?” ptal se Brož řečnicky během vysílání. Dodal, že naprosto rozumí tomu, že Kincl dává promotérům daleko větší smysl. “V tom případě je to marketing, pak se ale nemusí dělat žádné žebříčky.”

Je známo, že se “Inkvizitor” s Davidem Hoškem potkává pravidelně, oba totiž trénují v Renegade Prague Gymu, kde se společně připravují na další zápasy. Brož přiznal, že situaci kolem titulového souboje hodně řešili. “Vzájemně nás to ovlivňuje. Pokud vidíte kluka, který maká, vyhrává, je dvojka v divizi a pak ten zápas nedostane, tak se o tom samozřejmě bavíme,” poznamenal s tím, že pak daný zápasník může ztratit motivaci a organizaci třeba i opustit.

Zástupci RFA kontaktovali celou řadu bojovníků domácí scény, naposledy o tom promluvil například Miloš Petrášek. Ten ale žádné zaječí úmysly nemá, byť dostal nabídku, která se dle jeho slov běžně neodmítá. “Avšak odejít z Oktagonu by mě upřímně mrzelo. Líbí se mi, kam se to za ty roky posunulo a kam to směřuje.” Petráška ostatně v Oktagonu čekají velké výzvy, na řadě je zřejmě Rafael “Kratos” Xavier, do budoucna se nabízí také dokončení trilogie s navrátilcem Jeremy Kimballem.

Zdroje:  Miroslav Brož - Instagram

Nejnovější články