Taktika půjde stranou, bude rvačka. Jungwirth je nafýzovaný tvrďák, a proto jsem si ho vybral, vysvětluje Inkvizitor

Taktika půjde stranou, bude rvačka. Jungwirth je nafýzovaný tvrďák, a proto jsem si ho vybral, vysvětluje Inkvizitor zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na turnaji Oktagon 24 se objeví také Miroslav Brož, který si na premiéru v rámci welterové divize vybral nezdolného Němce. “Inkvizitor” prozradil, že taktika půjde stranou, tentokrát chce předvést pořádnou rvačku.

Květen je pro organizaci Oktagon MMA velmi náročným měsícem, promotéři si totiž naplánovali hned dva turnaje. Zatímco ten první je už za námi, druhý se nezadržitelně blíží. Atraktivní podívanou slibuje Miroslav Brož, který si řekl o velmi náročného soupeře –⁠ německou lokomotivu Christiana Jungwirtha.

Jeho neuvěřitelnou odolnost nedávno pocítil například Václav Holota. Jungwirth přežil všechny páky na nohu, triangl i armbar, zdálo se, že je vůči těmto technikám zcela imunní. Zároveň bylo znát, že prošel poctivou kondiční přípravou, v tempu totiž nepolevoval. Nakonec si došel pro vítězství na body. Následně dokázal potrápit i Matého Kertézse, který si do poslední chvíle nemohl být jistý, zda bude odcházet jako vítěz. Jungwirth nakonec skutečně prohrál, byť šlo o velmi těsný zápas, za jehož hodnocení byli rozhodčí značně kritizováni.

Miroslav Brož se o soupeři rozpovídal v rozhovoru pro Oktagon. “Jungwirth je nafýzovaný tvrďák, bombardér, a proto jsem si ho vybral. Když mi dal Ondra na výběr ze tří jmen, tak jsem mu řekl, že chci Jungwirtha,” řekl a také prozradil, že se promotér Oktagonu trochu divil, že si vybral takto náročného soupeře. “Je to stylově podobný týpek, prostě jdeme do toho. Buď dostanu káčko ve druhé minutě, nebo ho dám, nebo se budeme řezat celý zápas, ale uděláme super zápas.”

Brož také prozradil, že od začátku půjde po ukončení, spíše než taktizování mohou diváci očekávat tvrdou přestřelku. Zde se ale sluší zmínit, že zápasy obou bojovníků ve většině případů končí rozhodnutím bodových rozhodčích. Oba také drží shodnou bilanci 9-3. Brož soupeře pochválil za jeho wrestling i dovednosti v postoji, bude podle něj záležet, kdo si zvládne prosadit svoji hru. Zdá se, že se bude snažit převzít iniciativu. “Musím ho donutit k tomu, aby reagoval na mě, ne abych já reagoval na něj, to by byl krok zpátky, už bych nebyl ve své komfortní zóně.”

Zápas se uskuteční v rámci welterové divize (-77 kg), což je pro Brože změna. Jak v této souvislosti dodal, dlouho hledal optimální váhu. Sám uznal, že ve střední divizi (-84 kg) neměl co dělat. Po vážení přibíral zhruba dvě kila, což se v přetahování s mnohem těžšími soupeři samozřejmě projevilo. Zato se ale cítil výborně. Zavzpomínal také na druhý extrém, kam spadá duel s Janem Malachem. Šlo o catchweight do 74 kilogramů. V kleci už vážil 86 kg, ale příliš dobře se necítil, což se projevilo také v kondici. S trenéry se tedy rozhodli pro malou změnu. “Radši budu vážit o čtyři, pět kilo méně, ale pojedu jako stroj, což je teď můj plán.” Původně přitom zamýšlel nastupovat v lehké váze.

 

Krom divize chce “Inkvizitor” s dalším zápasem změnit i celkový přístup. V rámci posledních soubojů se držel jasné taktiky, což se mimo jiné projevovalo třeba tím, že soupeře držel přišpendlené na pletivu, kde se snažil sbírat body, souboj hrál více na jistotu a nepouštěl se do přestřelek, přestože je má rád. Šlo o instrukce od trenérů. Brož si ale uvědomil, že mu podobné praktiky nedělají radost. “Chci prostě bavit lidi. Říkal jsem to i trenérovi –⁠ je mi 32, myslím si, že mám srdce, fýzu a jsem rvavý. Tak to prostě pojďme prodat, udělat dobrý zápasy, dejte mi koho chcete. Chci být v takové té pozici, že mě kdokoliv může porazit, ale kohokoliv můžu porazit i já.”

Z jeho přístupu vyplývá, že se nijak neohlíží na pozice v žebříčcích. Brož v rozhovoru přiznal, že mu rozhodně nejde o posouvání na vyšší příčky, už se ani neohlíží na angažmá v zahraničních organizacích, přestože v minulosti řešil i nabídku z Bellatoru. Tím pádem už nezápasí pod takovým tlakem, což vnímá jako velké plus. Zápas si chce v první řadě užít, už nyní se na Jungwirtha velmi těší.

Turnaj Oktagon 24 se uskuteční 29. 5., v hlavním zápase se objeví David Kozma, kterého čeká těžká obhajoba pozice šampiona, na trůn welteru totiž hodlá usednout Leandro “Apollo” Silva.

Zdroje:  Oktagon MMA FB

Nejnovější články