“Byla to strašná ostuda!” myslí si Vémola o posledním souboji v těžké váze Oktagonu. Poláka označil za “žrádlo” pro šampiona

“Byla to strašná ostuda!” myslí si Vémola o posledním souboji v těžké váze Oktagonu. Poláka označil za “žrádlo” pro šampiona zdroj: Profimedia

Karlos Vémola dal jasně najevo, co si myslí o těžké divizi organizace Oktagon MMA. S promotérem Ondřejem Novotným se neshodne.

Karlos Vémola je nyní sice po operaci ramene na nějakou dobu mimo hru, dění na domácí MMA scéně ale nepřestává bedlivě sledovat. V rozhovoru pro Šport.sk sdělil, že výměna součástek podle všeho proběhla bez problémů, doktoři mu ale následně nařídili odpočinek, což Terminátor snáší jen těžko. Sám by se nejraději hned vrátil do plného tréninku. “Podle doktora bych šest týdnů neměl nic dělat. Já tomu dávám týden, maximálně dva.” Vémola tedy nyní logicky nemůže potvrdit, zda se skutečně objeví na dnes již vyprodaném turnaji na Štvanici. “Ještě nemám ani vytáhnuté stehy, až snímek ukáže, jestli se operace podařila. Srdce mi říká, že na Štvanici budu. Reálně však nyní neumím odpovědět.”

Na posledním turnaji si promotéři Oktagonu vyčlenili místo pro oznámení dalších zápasů. Jedním z nich je i bitva o pozici vyzyvatele českého “Terminátora”, do níž nastoupí Eric Spicely, který sbíral zkušenosti i v UFC, druhým kandidátem je Marcin Naruszczka, polská jednička organizace FEN. Co si o nich Karlos myslí? “Oktagon mi nedává nic zadarmo. Panu Budayovi přivezli do těžké váhy žrádlo. Dva vyzyvatele, kteří po prvním kole nemohli ani stát na nohou. Byla to strašná ostuda. A vítěz navzdory tomu dostane šanci na titul. Mně přivedli veterána z UFC a frajera s 30 zápasy v Polsku. Výzvy mám rád.”

Promotér Ondřej Novotný si přitom v rámci posledního podcastu MMA letem světem duel Kamil Minda vs. Kerisson Rezende pochvaloval, dokonce ho označil jako zápas večera. “Takový zápas těžkých vah už jsem hodně dlouho neviděl,” prohlásil ve vysílání. “Myslím si, že je to super pro ten titulový zápas, že jsme viděli Mindu takto na tři kola po pěti minutách, bude to najednou úplně jiný titulový zápas. Lidé si do té doby mysleli, že ‘Bady’ Mindu smázne, ale teď si myslím, že po tom, co viděli, co ten Minda dokáže vydržet, jak se dokáže sebrat, jak dokáže jít a přežít, tak se na to moc těším.” Vémola má však na Mindu zcela opačný názor. “Vypadá, jako kdyby nikdy nezápasil a přišel do klece přímo z hospody,” řekl s tím, že se na titulový zápas s Martinem Budayem ani koukat nebude.

Fanoušci nicméně shodou okolností jako potravu označují adepty na souboj s Vémolou. Poukazují například na propastný rozdíl ve světovém žebříčku střední váhy, kde jsou zápasníci více než sto pozic za českým wrestlerem. “Kdyby mi Oktagon přivezl legendu Yoela Romera, fanoušci řeknou, že je starý. Na všechny si něco najdou. Okolo mě se pohybují borci z UFC. Lidé si neuvědomují, jak náročné je podepsat bojovníka, který nemá smlouvu ve velké světové organizaci. Jen blázen řekne, že veterán se sedmi zápasy v UFC a černým pásem v BJJ je potrava.” Vémola předpokládá, že si pro vítězství dojde Američan, který má sice méně zápasů, potkal se ale s těžšími soupeři.

Karlos se v rozhovoru ještě jednou vrátil k nejtěžší divizi Oktagonu, která mu evidentně nedá spát. “Těžké váhy by si zasloužily zmlátit za to, jaké výkony předvádějí. To je katastrofa,” postěžoval si. Martin Buday podle něj nemá šanci, aby se prosadil v UFC, kam by chtěl v nejbližší době zamířit. “A co by tam dělal? Po dvou výprascích by byl zpátky. Není dostatečně dobrý ani na domácí scénu. Zmlátil by ho Michal Martínek, Viktor Pešta i já.” Potvrdil také, že má o zápas s ním i nadále zájem. “Dosáhl bych historického úspěchu, kdybych jako střední váha získal titul v těžké.”

Sám Vémola přitom stále věří, že se do UFC jednoho dne vrátí. “V posledních 16 zápasech jsem nezvítězil jen jednou. Nikdy neříkej nikdy. Cíle si kladu postupně. V první řadě se chci dát dohromady po operaci a stát se prvním šampionem Oktagonu ve dvou váhových kategoriích. Potom nebude pochyb, že mám na to, abych se vrátil na mezinárodní scénu.”

Zdroje:  MMA letem světem , ŠPORT.sk

Nejnovější články