“Byl jsem tak vyschlý, že jsem během tří hodin přibral devět kilo,” popsal Karlos Vémola těžké chvíle před zápasem

“Byl jsem tak vyschlý, že jsem během tří hodin přibral devět kilo,” popsal Karlos Vémola těžké chvíle před zápasem zdroj: Profimedia

Karlos Vémola se vyjádřil k náročnému shazování i zápasu s Milanem Ďatelinkou, ve kterém málem "vypnul" sám sebe.

Promotér Ondřej Novotný po sobotním turnaji neskrýval zklamání z hlavního zápasu celého večera, od kterého evidentně čekal mnohem více. Milan Ďatelinka odklepal krátce po dvou minutách prvního kola, což matchmakera donutilo k zásadnímu rozhodnutí. “Musíme respektovat sílu Karlose, který v 84 momentálně v Československu nemá relevantního soupeře. Dneškem na dlouhou dobu skončily zápasy s domácími borci,” oznámil na tiskové konferenci. Spolu s Palem Nerudou se rozhodli, že si na některý z dalších turnajů pozvou dva zkušené borce za zahraničí, kteří se spolu utkají o post vyzyvatele Karlose Vémoly. “Protože rozdíl mezi ním a zbytkem startovního pole je přesně takový, jaký jsme dnes viděli,” vysvětlil Novotný.

Z toho mimo jiné vyplývá, že v nejbližší době nedojde na duel se Samuelem Krištofičem. “Pirát určitě není další v řadě, jako že se Ondra Novotný jmenuju,” potvrdil promotér v dalším vysílání krátce po tiskovce. Podle Vémoly zápas s “Pirátem” nedává smysl především Oktagonu, on sám by zápas vzal, protože v něm vidí příležitost jednoduše vydělat další peníze. “Myslím si, že potom, co jsem takhle rychle ukončil jak Mikuláška, tak mnohem zkušenějšího Ďatelinku, si Ondra uvědomuje, že s ‘Pirátem’ by to byla otázka, jestli přežije jedno kolo, nebo dvě. Takže pro Oktagon asi zbytečný zápas,” řekl ve vlastním vysílání. Karlos ale nesouhlasí s tím, že by mu promotéři vybírali slabé soupeře. Pořád jde o nejlepší bojovníky dané divize.

Promotéři mu zatím neprozradili, s kým jednají o zápasu, z něhož vzejde jeho vyzyvatel, i pro něj to tedy bude malé překvapení. Ve volném čase chce podstoupit odkládanou operaci, jelikož jsou ale nemocnice nyní přeplněné, bude muset počkat, až se uvolní termín.

Vémola krátce promluvil i k zápasu. Překvapivě došlo na moment, kdy měl namále. Ne snad, že by ho ohrozil přímo Ďatelinka, když s ním ale hodil o zem, pořádně se praštil do hlavy. “Byl jsem mimo, normálně jsem se sám vypnul. Trefil jsem se hlavou a nevěděl jsem, kde jsem,” popsal krušné chvíle. Rychle se ale uklidnil, napočítal si do pěti a pak už zase pokračoval v práci na zemi. Ďatelinka podle něj jednoduše zpanikařil, místo toho, aby se bránil, nabídl Karlosovi záda. A takové nabídky on neodmítá. “Z toho mountu, kdy ještě ani nedostal bombu, mi hned dal záda, což je zbytečný. Dát někomu jako jsem já záda, to asi není úplně chytré, stejně jako není úplně chytré začínat zápas proti wrestlerovi highkickem.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Kráce po vážení Karlos prohlásil, že si prošel peklem, což ilustrují záběry z cesty na váhu, kdy ho André Reinders musel podpírat. Také Ondřej Novotný v této souvislosti prohlásil, že ještě Vémolu v horším stavu neviděl. Karlos ve vysílání dodal, že překročil únosnou hranici. “Byl jsem tak vyschlý, že jsem během tří hodin přibral devět kilo. Pro organismus je to takový šok, že jsme to museli limitovat. Pořád jsem měl hlad, pořád jsem jedl po malých kouskách a trochu dopíjel. Až do sobotního zápasu jsem byl hladový. Proto jsem ho sežral tak rychle.” Když nastupoval do zápasu, měl zhruba 96 kilogramů, i nyní by chtěl váhu držet pod stovkou, aby se pak mohl bez problémů vrátit do tréninku.

Momentální král střední váhy přišel o post šampiona, jelikož nezvládl shodit do stanoveného limitu. Navíc musel odevzdat 20 % z vlastní odměny. Jak ale dodal, příliš ho to nemrzí, protože peníze dostane Milan Ďatelinka. Dle Vémoly jde o dostatečnou kompenzaci za to, že váhu nesplnil.

Karlos věří, že ho další zápas čeká nejpozději na Štvanici, promotéři ostatně na tiskové konferenci potvrdili, že se chtějí na ostrov vrátit za každou cenu. Je ale otázkou, zda již bude rozhodnuto o vyzyvateli.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA , Karlos Vémola Instagram

Nejnovější články