Promotér Oktagonu nechce pustit Karlose Vémolu do Ruska. O zápas s Ragozinem ale stojí

Promotér Oktagonu nechce pustit Karlose Vémolu do Ruska. O zápas s Ragozinem ale stojí zdroj: Profimedia

Ondřej Novotný by byl radši, kdyby se Vémola utkal s Ragozinem v Čechách. Ruského bojovníka ale chce divákům nejprve představit v jiném zápasu.

Kdo bude dalším soupeřem Karlose Vémoly? Tato otázka nyní trápí nejen fanoušky českého “Terminátora”, ale také promotéry organizace Oktagon MMA, kteří se zařekli, že už nepůjde o borce z domácí scény, nýbrž o zkušeného bojovníka ze zahraničí. Snad i proto začalo internetem rezonovat jméno Mikhail Ragozin.

Dalo by se říct, že Vémola ruskému bojovníkovi leží v žaludku, mají totiž mezi sebou nevyřízené účty. V květnu roku 2019 se měl uskutečnit vzájemný duel pod záštitou organizace RCC, Karlos ale bohužel zápas zrušil. Jako důvod uvedl zranění, k němuž došlo během tréninku, údajně si vysloužil těžký knockout, dokonce měl podezření na otřes mozku. Bitvu s Ragozinem by tedy nezvládl.

Tím samozřejmě nikoho nepotěšil, krom soupeře a zástupců z RCC byl zklamaný i Ondřej Novotný, jemuž dalo mnoho práce duel domluvit. Od klání si hodně sliboval, byl přesvědčen o tom, že by Vémola v případě výhry výrazně zabušil na dveře do UFC. RCC nabídl možnost posunout zápas na turnaj na Štvanici, organizace ale odmítla.

Zdálo se tedy, že na souboj jen tak nedojde. Novotný ostatně v posledním vysílání MMA letem světem připomněl, že se s RCC těžko vyjednává i kvůli pošramoceným vztahům, což má na svědomí organizace XFN. Karlos však na Instagramu prohlásil, že se zápasem nemá problém, dokonce by byl ochoten nastoupit v Rusku, vyjednávání ale tradičně přenechal promotérům. Ondřej Novotný následně naznačil, že myšlenku na zápas opravdu vzkřísili, údajně by se mohl odehrát na základě finančních dohod, ale určitě ne mimo RCC nebo Oktagon MMA.

Promotér Oktagonu poskytl další informace v rozhovoru pro server iDnes.cz. Přiznal, že duel představuje zajímavou možnost, o podmínkách se nyní vyjednává. Námětů k diskuzi je přitom víc než dost. Peníze údajně zase takový problém nejsou, přestože se jedná o velmi drahé bojovníky, mnohem důležitější je evidentně místo konání. Novotnému se totiž nezamlouvá, že by Karlos bojoval v Rusku. “To není něco, o co bych vyloženě stál. Samozřejmě je to komplikovaná záležitost, ale zároveň máme s RCC vcelku dobré vztahy. Není to něco, za čím bychom momentálně nějak spěchali a upírali na to všechny síly, ale pokud by se měl zápas uskutečnit, tak spíš dříve než později, třeba v horizontu jednoho roku.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Mikhail Ragozin (@mikhail_ragozin)

Z čistě sportovního hlediska dává zápas smysl. Dle žebříčku portálu Fight Matrix oscilují bojovníci kolem padesátého místa, byť každý v jiné váze (v případě Vémoly se jedná o střední váhu, u Ragozina jde o polotěžkou divizi). Jak ale promotéři Oktagonu pravidelně připomínají, stejně důležitý je pro ně i příběh, který se za duelem skrývá, protože právě skrze něj mohou oslovit široké publikum. A zde se objevuje malý problém. “Kdo Ragozina v Česku zná? Lidé, kteří se o MMA opravdu zajímají,“ řekl pro iDnes.cz Novotný. I proto by chtěli Ragozina nejprve představit v souboji s jiným zápasníkem. Nabízí se samozřejmě Viktor Pešta, který taktéž prahne po tanci s Vémolou. „S Viktorem jsem o něm nejednal, ale byl by to pro něj určitě zajímavý soupeř,“ souhlasil Novotný.

Ragozin je pro Vémolu pořádně velká výzva. Jedná se totiž o všestranného bojovníka, vyniká v boji na zemi, poradí si v postoji a Karlosovi by se zřejmě vyrovnal i ve wrestlingu. I výškově jsou na tom bojovníci stejně. Ragozin nyní drží tři výhry v řadě s celkovou bilancí 17-4.

Karlos momentálně vyhlíží termín dlouho odkládané operace ramena, do klece by se chtěl vrátit nejpozději v létě na Štvanici, kde chtějí promotéři uspořádat turnaj za každou cenu. Je ale otázkou, zda se do té doby skutečně podaří rozhodnout o soupeři.

Zdroje:  iDnes.cz , MMA letem světem

Nejnovější články