Oktagon odkryl další plány. Na co se můžeme příště těšit?

Oktagon odkryl další plány. Na co se můžeme příště těšit? David Kozma v Oktagonu ještě neprohrál. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotér Ondřej Novotný prozradil zápasy chystaného turnaje Oktagon 24, který se uskuteční koncem května. Známe i potenciální soupeře Karlose Vémoly.

Organizace Oktagon MMA v průběhu turnaje s pořadovým číslem 23 tradičně představila nadcházející plány. Na další turnaj se můžeme těšit už 29. května. Jaké souboje si pro nás promotéři připravili?

David Kozma vs. Leandro Silva

Hlavním lákadlem Oktagonu 24 bude titulový zápas ve welterové váze. Šampiona Davida Kozmu přijede prověřit nebezpečný Brazilec Leandro "Apollo" Silva, který se u nás zatím předvedl ve dvou soubojích, v nichž s přehledem zvítězil. “Myslím si, že by Silva překvapivě mohl Kozmovi vyhovovat, ale je to nesmírně těžký soupeř. Je to kluk, který byl v první čtyřicítce podle Fight Matrixu, frajer, který má za sebou úspěšné působení v UFC. Nemusíme se bavit o tom, že je to ten nejtěžší test, který před sebou zatím měl,” dodal k zápasu Ondřej Novotný.

Viktor Pešta vs. Riccardo Nosiglia

Neméně atraktivní je další zápas Viktora Pešty, jemuž naposledy podlehl Brazilec Ildemar Alcantara. Peštu přijede pozdravit Ital Riccardo Nosiglia, který se pyšní bilancí 8-2. Dle Novotného půjde o vyrovnaný souboj. “Borec, který všech deset zápasů ukončil, nebo byl ukončen. Osmkrát vyhrál on, dvakrát prohrál pouze s frajery, kteří válí v UFC, takže pro Viktora skvělý test. Další kluk na hranici světové stopadesátky.”

David Hošek vs. Tarhan Ibragimov

Po rychlé prohře s Milanem Ďatelinkou se David Hošek bude chtít vrátit v zápasu s Tarhanem Ibragimovem, který našel útočiště v Oktagon Fighting Academy. Ruský “Hulk” v Oktagonu sice ještě nebojoval, je však přesvědčen, že si dojde pro pás šampiona. Ondřej Novotný slibuje rychlý proces. “Jsou to dva postojáři… Čekám od toho šílenství v prvním kole a ukončení.”

Miroslav Brož vs. Christian Jungwirth

Christian Jungwirth se při posledních dvou návštěvách postaral o velmi atraktivní duely. Jeho neuvěřitelnou odolnost a nekonečnou výdrž nejprve pocítil Václav Holota, německá mašina pak potrápila i Mátého Kertésze. Snad i proto si ho promotéři zavázali na dalších šest zápasů. V tom následujícím se utká s Miroslavem Brožem, který po dvou výhrách klopýtl s Janem Malachem. “Je to zápas dvou stejných typů, očekávám 15 minut tvrdého wrestlingu a tvrdých úderů,” slibuje si Novotný.

Matěj Peňáz vs. Branislav Zuzák

Zuzák si koncem ledna poradil s Michalem Glosem, čímž si od promotéra vysloužil velmi náročnou zkoušku v podobě Matěje Peňáze. “Braňo to podle mého názoru bude mít hodně těžké. Mám zprávy, že se Peňáz neuvěřitelně zlepšuje na zemi, že vstává, pro všechny je to velké překvapení.” Peňáz na rozdíl od spousty jiných postojářů, kteří se v poslední době snaží přeorientovat na MMA, zvládl premiéru s Patrikem Jevickým na jedničku, nestačil na něj ani Francouz Romain Debienne. Zdá se, že Zuzáka skutečně čeká těžký úkol.

 

Filip Macek vs. Luca Iovine

Po prohře s Tomášem Deákem si Filip Macek udělal delší pauzu, do oktagonu se vrátil až po roce a třech měsících. Dal ale jasně najevo, že patří mezi špičku divize, oba zahraniční borce přejel před časovým limitem. Ital Luca Iovine míří na tuzemskou scénu s bilancí 16-6, nutno však podotknout, že si pět porážek připsal v posledních šesti zápasech, takže se nedá úplně říct, že by zažíval úspěšné období. Bude ale mít šanci zabojovat o trůn bantamové váhy, stejně jako Janne Elonen-Kulmala, s nímž na stejném turnaji změří síly Arnold Quero. Ondřej Novotný potvrdil, že vítězové na jednom z dalších turnajů půjdou o titul šampiona.

Marcin Naruszczka vs. Eric Spicely

"Tohle je to, na co jste všichni čekali. Tady nám vzejde příští soupeř Karlose Vémoly. Oba dva to vědí. Je neuvěřitelné množství bojovníků, kteří tento zápas odmítli, klobouk dolů před Naruszczkou, který zápas vzal jakožto jednička střední váhy FENu, druhé největší organizace v Polsku. Spousta velkých jmen to odmítla kvůli tomu, že kdyby ho porazila, tak za ním stojí Karlos, včetně současného šampiona Cage Warriors, včetně mnoha dalších šampionů různých, opravdu velkých organizací. Eric Spicely, jakožto veterán UFC a jakožto kluk, který málem vyhrál 23. sérii Ultimate Fightera, to vzal. Tento zápas bude v catchweight, ale ten další už se půjde s Karlosem.”

Marcin Naruszczka má za sebou 30 zápasů, prohrál v devíti případech. Jde o dvojnásobného šampiona organizace RESPECT FC, na vrchol došel i v rámci PLMMA. Eric Spicely zase potkával ty nejtěžší soupeře v za velkou louží, často je zmiňován skalp Thiaga Santose. V posledních letech ho potkávaly problémy s váhou, kvůli čemuž se ním UFC předčasně rozloučilo.

Na Oktagon 24 dorazí i Magdalena Šormová, pro ni ale promotéři stále hledají soupeřku. Jak už bylo řečeno, turnaj se uskuteční koncem května, už nyní je přitom jasné, že se další akce dočkáme i v červnu. Ondřej Novotný totiž naznačil, že před Štvanici budou chtít vpasovat další galavečer, na který by mělo dojít 19. 6., k němu ale zatím žádné detaily neprozradil.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články