Nunes zareagovala na šokující porážku: „Nebylo to pro mě žádné překvapení," říká

Nunes zareagovala na šokující porážku: „Nebylo to pro mě žádné překvapení," říká Amanda Nunes | zdroj: Getty Images

Amanda Nunes po překvapivé ztrátě titulu tuší, na čem bude pracovat. Příště se chce vrátit silnější.

Brazilská bojovnice Amanda Nunes až do tohoto víkendu naprosto dominovala dvěma divizím v UFC a téměř 7 let nenašla přemožitelku. To se ale v neděli brzy k ránu změnilo. Američanka Julianna Peňa ji ve druhém kole zasypala tvrdými údery a následně ji na zemi škrcením donutila odklepat, čímž jí sebrala šampionský pás bantamové váhy.

Co vlastně stálo za překvapivou porážkou Nunes? Většina expertů má v tomto případě jasno. Naprosté podcenění soupeřky a příliš velké ego, což bylo ostatně průkazné v průběhu prvního kola, kdy se Brazilka během souboje na zemi neustále usmívala a snažila se tak naznačit, že tento duel pro ni není žádnou výzvou. Opak byl ale pravdou. I sama Amanda v rozhovoru po zápase prohlásila, že o schopnostech soupeřky moc dobře věděla a má tak stále na čem pracovat.

„Upřímně, nebylo to pro mě žádné překvapení,“ řekla Nunes. „Vím, že je to válečnice. Vím, že umí jít dopředu a že to dokáže i v případě, když inkasuje. Ještě musím zamakat na některých věcech. Budu na nich pracovat tak dlouho, dokud je nenapravím, takže se chci co nejdříve vrátit do tělocvičny a poté zpátky sem. Díky vám všem za pozdravy a brzy se zase všichni uvidíme.“

Amanda Nunes - Julianna Peña Amanda Nunes - Julianna Peña | zdroj: Getty Images

Těmito slovy Nunes jasně naznačila také to, že se rozhodně nehodlá s prohrou smířit a odchod do sportovního důchodu pro ni v žádném případě na pořadu dne. Naopak je momentálně ještě více motivovaná, protože po dvanácti zápasech bez porážky čelí úplně nové výzvě. A tou je získat zpátky ztracený šampionský pás.

„V zápase jsem udělala všechno možné,“ domnívá se Nunes. „Opravdu jsem na tohle velmi tvrdě trénovala, ale mám pocit, že jsem stále měla problémy s některými věcmi, o kterých jsem si myslela, že jsem je vyřešila. Gratuluji nicméně Julianně. Je to opravdu bojovnice a já to celou dobu věděla. Teď zase budu chodit do gymu, budu tvrdě trénovat a vrátím se silnější.“

Podle všeho to navíc vypadá, že Nunes dostane někdy na jaře možnost odvety. Sama Peňa prohlásila, že by s dalším zápasem proti Amandě neměla absolutně žádný problém a tento „titulák“ by se měl v blízké době dočkat i posvěcení od šéfa UFC Dany Whitea. Na to, zda to doopravdy dopadne a na jaké datum by byl duel vyhlášený si ale ještě pár týdnů počkáme.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články