Absolutní šok v UFC! Američanka uškrtila brazilskou „Lvici“ a je novou šampionkou

Absolutní šok v UFC! Američanka uškrtila brazilskou „Lvici“ a je novou šampionkou Amanda Nunes - Julianna Peña | zdroj: Getty Images

Julianna Peňa se postarala o jedno z největších překvapení tohoto roku. Na turnaji UFC 269 využila ego šampionky Amandy Nunes a ve velkém stylu ji sesadila z trůnu.

Titulový zápas v ženské bantamové váze UFC měl být poměrně jasnou záležitosti. Naprosto dominantní Brazilka Amanda Nunes nastupovala do duelu s Juliannou Peñou jako jednoznačná favoritka a téměř nikdo nepochyboval o tom, že si bez problémů dokráčí pro svou šestou obhajobu. Američanka však dokázala šokovat celý svět MMA.

Nunes přitom zápas zahájila ve veliké pohodě a už po půl minutě poslala tvrdým calf kickem svojí protivnici k zemi. Ta se sice dokázala zvednout, ale Jihoameričanka ji dalším kopem opět uzemnila a vzápětí se pokusila o škrcení, u kterého ještě stačila rozdávat úsměvy. Peña však předvedla skvělou obranu a zvládla dotáhnout duel až do konce prvního kola, což se ve finále ukázalo jako zásadní věc.

Do druhé rundy totiž Peña nalétla ve velkém stylu a pustila se s Nunes do přestřelky, ze které vycházela o dost lépe. Soupeřku totiž zvládala neustále trefovat a předčila ji jak v rychlosti, tak v síle. V tu chvíli se divákům naskytl velice nečekaný pohled, protože Nunes byla naprosto rozhozená a vůbec se nedokázala prosadit. Zřejmě ale pracovalo její ego, a tak i nadále pokračovala v pěstních výměnách a ani se nesnažila přenést boj na zem, kde by měla pravděpodobně více šancí.

Toho si byla vědoma i Peña, která ji dvě minuty před koncem kola natlačila k pletivu, odkud ji dostala až na zem. Tam už téměř bezmocné Nunes obtočila paži kolem krku a rear-naked chokem ji donutila odklepat. Neuvěřitelné, ale naprosto zasloužené vítězství.

"Říkala jsem vám to. Už o mě nikdy nepochybujte," prohlásila nová královna po zápase. "Čekala jsem, že to bude delší a těžší boj. Ale pak mi rozhodčí řekl, že je konec a že jsem vyhrála, tak jsem si jen řekla: ‚Opravdu? Tak to je skvělé.' Je to šílené, ale jsem vděčná za to, že jsem dnes večer dokázala, že mám schopnost uskutečnit jakoukoliv věc, kterou si v životě naplánuji."

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články