Brazilská královna Nunes vyráží za šestou obhajobou a hrdě prohlašuje: „Peñu ukončím před limitem!"

Brazilská královna Nunes vyráží za šestou obhajobou a hrdě prohlašuje: „Peñu ukončím před limitem!" zdroj: Profimedia

Další krmení pro „Lvici" Nunes? Dvojnásobná šampionka si to dnes v noci na turnaji UFC 269 rozdá s Juliannou Peñou.

Už za necelých 24 hodin odstartuje v americkém Las Vegas veliký turnaj UFC 269, na kterém se kromě dalších skvělých bojovníků představí také brazilská majitelka dvou šampionských pásů Amanda Nunes, jež se bude snažit pošesté obhájit titul v bantamové divizi.

Nunes vládne bantamu už od roku 2016, kdy o nejcennější trofej obrala Mieshu Tate a kromě Valentiny Schevchenko (nynější šampionky muší váhy) se nenašla žádná bojovnice, která by jí dokázala v kleci nějak výrazněji zatopit. Jihoameričanka svým agresivním stylem a chirurgickou přesností kosí jednu soupeřku za druhou a málokdo s ní dokáže zápasit celých pět kol.

O to se chce dnes v noci pokusit americká univerzálka a nynější žebříčková trojka Julianna Peña. Ta bude sice do tohoto zápasu vstupovat jako absolutní outsider, ale i přesto věří, že čím déle z Brazilkou vydrží bojovat, tím se budou zvyšovat její šance na vítězství. V několika rozhovorech dokonce velice sebevědomě prohlásila, že si dokáže představit, že by byla novou šampionkou.

To přirozeně neuniklo ani Nunes, která by velice ráda po dlouhé době okusila nějakou pořádnou výzvu, což ale podle jejího názoru Peña nebude. „Žádná z mých soupeřek nemluvila tak často jako Julianna,“ řekla Nunes v rozhovoru pro BT Sport. „Jsem z tohoto duelu nadšená, protože jsem s ní ještě nikdy nebojovala a vím, že umí být dobrá, ale cítím, že jí ukončím před limitem. Jsem si jistá, že když se mi ze začátku podaří spojit pár dobrých úderů, tak dlouho na nohách nevydrží.“

Amanda Nunes vs. Felicia Spencer Amanda Nunes předvedla proti Felicii Spencer naprosto dominantní výkon | zdroj: Getty Images

Nunes nechce rozhodně nic podcenit a v žádném případě neztrácí ke svým soupeřkám respekt. Je si vědoma toho, že se stále jedná o MMA, ve kterém velice často může rozhodnout jediný dobře trefený úder, který už potopil nejednoho favorita. I tak je ale přesvědčená, že má dostatek schopností na to, aby k takové situace nedošlo.

„Vím, že Julianna nemá co ztratit a že do toho půjde po hlavě, takže musím být opravdu radikální,“ domnívá se Nunes. „Během své přípravy jsem udělala vše pro to, abych si byla jistá, že jí zvládnu ukončit kdykoliv budu chtít. Jsem si stoprocentně jistá, že to budu já, kdo po tomto zápase zvedne ruce nad hlavu.“

Zda se to Nunes opravdu podaří se ostatně dozvíme už velice brzy. Hlavní karta turnaje UFC 264 totiž začíná už zítra ve 4 hodiny ráno a kromě tohoto duelu se můžeme těšit také na velice očekáváný titulový souboj v mužské lehké váze mezi šampionem Charlesem Oliveirou a jeho vyzyvatelem Dustinem Poirierem.

Pokud by jste si chtěli zkrátit čekání, můžete se ve videu pod článkem podívat na právě uvolněný záznam zápasu Amandy Nunes proti Cris Cyborg, ve kterém Brazilka po parádním a velice rychlém KO získala svůj druhý šampionský pás z pérové divize.

Zdroje:  Youtube BT Sport , YouTube UFC

Nejnovější články