Bude další odveta s McGregorem? Poirier prozradil, co si o tom myslí

Bude další odveta s McGregorem? Poirier prozradil, co si o tom myslí Conor McGregor vs. Dustin Poirier 3 | zdroj: Profimedia

Dustin Poirier sice zápasovou trilogii s McGregorem ovládl v poměru 2:1, válečná sekera ale zakopána nebyla a Ir se netají tím, že chce s Američanem bojovat znovu.

Conor McGregor se aktuálně dává do kupy po zlomenině holeně, kvůli níž prohrál i druhou odvetu s Dustinem Poirierem. Ačkoliv Ir aktuálně spíše zvedá činky a nabírá svalovou hmotu, netají se tím, že by se na jaře příštího roku rád vrátil do boje. Pokud možno, rovnou o titul.

Takový scénář sice nedává žádný smysl, neboť Conor z posledních 4 zápasů vyhrál pouze jediný, když si hravě poradil s veteránem Cerronem. Jak ale známe UFC, varianta McGregorova návratu rovnou v titulovém zápase není vyloučena. Jak se na tuto možnost dívá Poirier, který bude mít už za pár hodin šanci usednout na trůn lehké váhy?

"Pokud to bereme jako na sport, tak musí nejprve vyhrát pár zápasů. Jestli se na to ale diváme jako na komerční záležitost a zábavný průmysl, nikoliv sport, tak mu ten titulák dejte. Pojďme na to!" nechal se Dustin slyšet v rozhovoru pro Mainevent. V UFC už koneckonců válčí více než 10 let, takže o iluze dávno přišel a na svou kariéru pohlíží dost pragmaticky. McGregora zároveň nemá v lásce: "Můžeme bojovat ještě pětkrát, nemyslím si, že se to někdy urovná. Je to prostě jedna z těch rivalit, které budou navždy."

Teď však "Diamonda" čeká velká výzva v podobě Charlese Oliveiry a Brazilce rozhodně nepřehlíží. "Dělá hodně skvělých věcí. Dává tvrdé údery, má dobrý a čistý levý hák, dobrý zadní úder, kolena, dobré front kicky a jeho jiu-jitsu je nebezpečné všude. Je to velmi nebezpečný bojovník," vysmeknul svému nadcházejícímu soupeři poklonu. "Navíc jsme oba ukončovatelé. Nejdeme tam, abychom se snažili jabem vyhrát kola, kroužit a dávat údery z přední. Budeme se toho druhého snažit ukončit. Takže se fanoušci mají na co těšit."

Ať už ale zápas dopadne jakkoliv, rozhodně se nemusíme bát, že by Poirier ukončil kariéru. "Nemyslím si, že odejdu. Možná budu bojovat méně často, ale bojování miluji, takový jsem. Ať už v sobotu večer vyhraju, prohraju nebo remizuju, nebudu už bojovat třikrát ročně, posunu se dopředu."

Hlavní část UFC 269 začíná už zítra ve 4:00 ráno, rozhodně však doporučujeme nenechat si ujít ani předchozí zápasy, které startují už dnes o půlnoci. Pokud byste rádi věděli, co vás čeká, pusťte si náš podcast, kde se dozvíte víc.

 

Zdroje:  Youtube BT Sport , Mainevent

Nejnovější články