Dostane "Lvice" Nunes pořádnou výzvu? White láká do UFC dvojnásobnou olympijskou vítězku v judu

Dostane "Lvice" Nunes pořádnou výzvu? White láká do UFC dvojnásobnou olympijskou vítězku v judu Amanda Nunes, jíž se přezdívá lvice | zdroj: Profimedia

Prezident UFC Dana White obrátil a vyzval v MMA neporaženou Kaylu Harrison k souboji s brazilskou zabijačkou a dvou divizní královnou Amandou Nunes.

Jedna z nejlepších judistek na světě a dvojnásobná šampionka organizace PFL Kayla Harrison neměla do tohoto týdne se šéfem UFC Danou Whitem zrovna ty nejlepší vztahy a několikrát si od něj vyslechla, že nestojí za investici. To by se ale nyní mohlo změnit.

Harrison, která ve smíšených bojových uměních ještě neokusila porážku, a momentálně drží skvělou sérii dvanácti výher v řadě, by totiž v UFC mohla znovu rozpohybovat ženskou pérovou váhu, které vládne pevnou rukou dvou divizní královna Amanda Nunes

Ta zde soupeřky kosila takovým způsobem, že nejslavnější MMA organizace raději zrušila žebříček nejlepších patnácti a jeden čas se mluvilo i o tom, že by „pérovka“ mohla v budoucnu dokonce skončit. Teď by ale brazilská lvice mohla dostat hodně kvalitní protivnici, kterou navíc moc dobře zná, protože s ní už s ní nějaký pátek trénuje a jsou navíc kamarádkami, což by už tak zajímavému zápasu dalo ještě silnější podtext.

S nápadem souboje mezi Nunes a Harrison, které jsou shodou okolností týmové parťačky, přišel sám White, který v rozhovoru pro server TSN prozradil, že kromě titulu by si to mohly dámy rozdat i o post nejlepší fighterky v historii. „V této divizi se stále bude bojovat o pozici šampionky,“ řekl Dana. „Kdyby Nunes řekla, že už ten pás obhajovat nechce, tak bychom se na to pravděpodobně vykašlali. Ale pořád je to tu pro ni.“

Kayla Harrison vs Cindy Dandois Kayla Harrison vs. Cindy Dandois | zdroj: Getty Images

„A zajímá mě celá tahle záležitost s Kaylou Harrison. Říká, že je nejlepší bojovnicí na světě a existuje pouze jediný způsob, jak to zjistit. Pojď k nám a rozdej si to s tou nejlepší bojovnicí všech dob. Chceš se jí stát? Tak si to s ní musíš rozdat.“

Tento zápas by navíc čište teoreticky mohl velice brzy nabírat reálných rozměrů. Nunes, kterou už tuto neděli čeká obhajoba šampionské pásu v bantamové divizi s Juliannou Peñou, se k podobnému duelu rozhodně nestaví negativně a na včerejší tiskové konferenci prohlásila, že záleží pouze na Harris, jak se rozhodne.

„Je to jenom na Kayle a já doufám, že se rozhodně správně," prohlásila Nunes. "Ať už bude v UFC a nebo v jiné organizaci, tak ji budu vždycky fandit. V gymu se nám trénuje opravdu dobře a užili jsme si spoustu legrace. Ale ať se rozhodne jakkoliv, tak to bude jenom její věc."

Harrison se k této nabídce od Dany Whitea zatím sice nevyjádřila, ale momentálně je bez smlouvy a o tom, že by ráda bojovala v UFC, kde by chtěla dokázat své kvality, mluvila už několikrát a předchozí vyjádření šéfa organizace ji určitě ještě více vyhecovala. Kdyby vše klaplo, tak bychom se v příštím roce mohli dočkat opravdu velice zajímavého a třaskavého superfightu, na který by se mohlo vzpomínat ještě hodně dlouhou dobu.

Zdroje:  TSN , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články