„Tohle je Hra o trůny a já budu královna,“ nechala se slyšet Kayla Harrison po další nekompromisní výhře

„Tohle je Hra o trůny a já budu královna,“ nechala se slyšet Kayla Harrison po další nekompromisní výhře Kayla Harrison vs. Cindy Dandois | zdroj: Getty Images

Dvojnásobná olympijská vítězka v judu se svojí soupeřkou neměla slitování a ukončila jí v prvním kole na armbar.

Americká MMA organizace PFL pořádala dnes v noci jeden z dalších turnajů (PFL 6), ve kterém se v hlavním zápase večera předvedla Kayla Harrison proti Cindy Dandois.

Zápas se odehrál v lehké váze a 30letá Harrison do něj vstupovala jako velká favoritka. Jedná se o dvojnásobnou olympijskou vítězku v judu, která se velice dobře dokázala přeorientovat na MMA. V minulé sezóně PFL si došla pro šampionský pás a na svém kontě před zápasem měla 9 výher bez jediné porážky.

Její soupeřka, belgická bojovnice Cindy Dandois je skvělou grapplerkou a také bývalou judistkou a teoreticky pro Harrison měla představovat zatím asi největší výzvu, ale žádné překvapení se nekonalo a Kayla Harrison ji přejela od začátku do konce.

Zápas začal opatrně, ale hned bylo vidět, že Harrison bude určovat tempo. Začala Dandois nahánět po obvodu klece a svůj útok zahájila dobrým roundkickem na játra soupeřky.

Cindy Dandois zřejmě viděla, že v postoji to nepůjde úplně podle jejího plánu, a tak se pokusila – docela naivně – o double leg takedown. Jenže její provedení bylo dopředu odsouzeno k nezdaru a Kayla Harrison jej naprosto s přehledem ubránila. Dandois si následně sama lehla do guardu, čehož Harrison využila a začala jí z vrchu rozdávat tvrdé údery.

Za chvíli se Harrison dostala do side control a odtamtud přešla do crucifixu, kde svojí soupeřku přišpendlila a začala pracovat svými údery na jejím obličeji. Cindy Dandois se sice statečně bránila a v jednu chvíli dokázala dokonce Harrison přetočit, ale ta jí ihned vzala znovu zpátky pod sebe a pokračovala ve výprasku.

Ke konci kola se Harrison nabídla příležitost vlézt Dandois do mountu, čehož také využila. Několika dobrými lokty a údery odlákala pozornost a rychle nasadila své soupeřce armbar. Nekompromisně za ruku zatáhla a donutila Cindy Dandois okamžitě odklepat, čímž si připsala desáté vítězství v MMA kariéře.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Havok Hour (@_thehavokhour_)

„Jsem o tolik napřed než všechny tyhle holky,“ řekla v pozápasovém rozhovoru Kayla Harrison. „Už od svých osmi let jsem házela lidi na hlavu. Dobyla jsem svět juda, což se nikdy žádnému Američanovi nepodařilo a teď jsem tady abych dobyla svět MMA. Tohle je ‚Hra o trůny‘ a já budu královnou.“

Harrison tak postoupila do semifinále, kde se utká s novozélandskou bojovnicí a týmovou kolegyní Israela Adesanyi, Genah Fabian. Pokud by se Harrison podařilo zvítězit, bude ve finále bojovat o šampionský pás a také o bonus milion dolarů. PFL je u nás nově možné sledovat na voyo.cz.

Zdroje:  pflmma.com

Nejnovější články