Poslední císař se vrací. Jeden z nejlepších MMA bojovníků všech dob oznámil návrat do boje

Poslední císař se vrací. Jeden z nejlepších MMA bojovníků všech dob oznámil návrat do boje zdroj: Profimedia

Svého času kosil Fedor Emalienenko jednoho soupeře za druhým a byl mnohými považován za nejlepšího bojovníka světa. Doba už je jinde, ale legendární Rus nehodlá ani ve 45 letech pověsit rukavice na hřebík.

Mezi lety 2000-2010 vládl Fedor Emalienenko neochvějně těžké váze MMA. Sesadit z trůnu se ho snažili například Andrei Arlovski, Mirko "Crocop" Filipovič či Mark Hunt. Marně. "Poslední císař" nasbíral neuvěřitelnou sérii 27 vítězství v řadě. Skončila až s příchodem dalšího desetiletí.

Po 3 prohrách v řadě se mohlo zdát, že Emalienenkova éra je pryč. On ale ukázal, že ještě neřekl poslední slovo a chuť si spravil stejným počtem výher. Pak ale přišlo nečekané. "Měl jsem několik zranění, které mi nedovolovaly předvádět dobré výkony, takže jsem si myslel, že je to definitivní konec," zavzpomínal Fedor během tiskové konference na období, kdy se musel bojování vzdát. Nakonec naštěstí "jen" na tři a půl roku. Nedlouho po návratu se pak upsal Bellatoru. Ideální volba, protože právě tam mohl poměřit síly s několika dalšími slavnými veterány Frankem Mirem, Chaelem Sonnenem či "Rampagem" Jacksonem.

Ve svých takřka 45 letech si samozřejmě uvědomuje, že jeho kariéra brzy nevyhnutelně skončí. Na tiskové konferenci, během níž se oznamoval jeho nadcházející zápas, ale bylo v jeho jindy kamenné tváři vidět, jak moc se do boje těší. Zatím slibuje 2 zápasy, které má ve smlouvě s Bellatorem. Jestli pak definitivně předá žezlo svému svěřenci Vadimu Němkovi (aktuální šampion polotěžké váhy), ještě neví, rozhodnou zřejmě výsledky.

Kdo se "Poslednímu císaři" 23. října v Moskvě postaví, není ještě rozhodnuto. Šéf Bellatoru Scott Cooker ale prozradil, že o střet s legendou je mezi bojovníky enormně velký zájem. Není se čemu divit, jeho jméno má totiž ve světě MMA stále obrovskou váhu.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články