Legendární Fedor Emelianenko knockoutoval Jacksona v prvním kole, přesto plánuje ukončit kariéru

Legendární Fedor Emelianenko knockoutoval Jacksona v prvním kole, přesto plánuje ukončit kariéru zdroj: Profimedia

V Japonsku proti sobě na galavečeru organizace Bellator stanuli dva legendární bojovníci z dob slavné PRIDE. Zápas měl rychlý konec.

Střet dvou veteránů byl hlavním zápasem galavečera, který v Japonsku uspořádala organizace Bellator. Oba patřili k největším hvězdám legendární japonské organizace PRIDE, která zanikla poté, co ji odkoupilo UFC. Ruský bojovník Fedor Emelianenko přezdívaný „Poslední císař“ byl dokonce dlouhé roky považován za vůbec nejlepšího zápasníka mma na světě, byť nikdy nezápasil právě v UFC, kde jeho nynější soupeř Quinton „Rampage“ Jackson před lety získal titul polotěžké váhy.

Jackson v posledních letech zápasí nanejvýš jednou ročně, a už z vážení bylo patrné, že jeho někdejší forma je ta tam, když navážil 120 kg. Fedor měl o více než deset kilo méně a v zápase byl mnohem pohyblivější. Sám přiznal, že původním plánem bylo vzít soupeře na zem, avšak záhy zjistil, že to nebude potřeba. Rampage trpělivě vyčkával a výpady svého soupeře se snažil pochytat do krytu, načež sám zkoušel Emelianenka trefit kontra úderem. Ty však Fedor eliminoval skvělým pohybem, a věřil si natolik, že měl po většinu času ruce spuštěné u pasu. Stačila pak jedna dobře mířená rána a Jackson šel k zemi. Nevypadal sice nijak výrazně otřesený, ale gesty dával rozhodčímu jasně najevo, že už nechce pokračovat, a tak si ušetřil zbytečné dobití na zemi, které by jinak bezpochyby následovalo.

„Poslední císař“ tedy úřadoval i ve svém čtrnáctém zápase v Japonsku a v zemi vycházejícího slunce zůstane pravděpodobně neporažen. V pozápasovém rozhovoru totiž oznámil, že jeho cesta zde pravděpodobně končí. Naštěstí později doplnil, že šlo o chybu v překladu a byl to pouze jeho rozlučkový zápas v Japonsku, po kterém by se chtěl rozloučit také v USA a rodném Rusku. Novinářům však také prozradil, že si s odchodem do sportovního důchodu není ještě úplně jistý a uvidí, jak se bude cítit po následujících zápasech.

Úplně nekončí ani Rampage, jen už ho prý neuvidíme v těžké váze. „Vím, co musím udělat, musím snížit tu mou zatracenou váhu. Cítil jsem se tam (v oktagonu) jako hroch. Je to má chyba, žádné výmluvy. Budu zpátky, ale nebudu už bojovat v heavyweight.“ Známý bouřlivák se také ohradil vůči nařčením, že zápas prodal nebo si sám vsadil na svou porážku, což mnohé diváky při sledování zápasu napadlo.

 

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články