Japonský tajfun Kyoji Horiguchi se kvůli zranění vzdal titulu šampiona Bellatoru

Japonský tajfun Kyoji Horiguchi se kvůli zranění vzdal titulu šampiona Bellatoru zdroj: Profimedia

Horiguchimu musel podstoupit operaci a šampionský pás mu vydržel pouhých pět měsíců. 

Pro japonského MMA bojovníka Kyoji "The Typhoon" Horiguchiho je sice hlavní organizací domácí RIZIN FF (kde působí mimo jiné náš Jiří Procházka), ale v letošním červnu si odskočil do druhé největší americké soutěže Bellator. Tam mu byl totiž nabídnut titulový zápas proti Darrionu Caldwellovi, kterého Horiguchi nakonec přetlačil na body a získal šampionský pás v bantamové váze.

Pouhý měsíc a pár dní po tomto vítězství zvládl Horiguchi nastoupit opět zpátky v RIZINU proti Kai Asakurovi, se kterým se měl v prosinci také utkat o titul, takže se jednalo vlastně o takovou generálku. V té Kyoji těžce neuspěl a byl nucený kapitulovat už po minutě a sedmi vteřinách, kdy ho soupeř pěstmi doslova vypnul a poslal k zemi.

Nadějně rozjetý rok dostal první šmouhu a letos v listopadu přišla další a o dost větší. Horiguchi si totiž zranil koleno a byl nucený podstoupit operaci, čímž přišel o všechny domluvené fighty, a co hůře, musel se vzdát těžce vybojovaného šampionského pásu v Bellatoru. Vše potvrdil v tiskové zprávě šéf organizace Scott Coker.

„Kvůli zranění kolene, které Kyoji utrpěl, se cítím strašně, ale v rámci zachování ducha bojových umění a z pozice pravého šampiona se rozhodl svého titulu vzdát, aby umožnil divizi, během jeho nepřítomnosti, dál pokračovat. Máme v plánu nabídnout Kyojimu hned potom, jak se úplně uzdraví, další titulový zápas.“

Podle posledních informací by Horiguchiho rekonvalescence měla trvat deset měsíců a jeden rok. O tom, kdo v Bellatoru zaujme jeho pozici se rozhodne v následujících několika měsících.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články