Weidman ještě nemá vyhráno. Po hrůzostrašné zlomenině mu stále hrozí amputace

Weidman ještě nemá vyhráno. Po hrůzostrašné zlomenině mu stále hrozí amputace zdroj: Getty Images

V zápase si zlomil holeň vejpůl a všechny udivil rychlostí uzdravování. Bývalý šampion UFC ale pořád není z nejhoršího venku a o nohu může stále přijít.

Chris Weidman si ve svém posledním zápase proti Uriah Hallovi před dvěma měsíci prožil doslova noční můru. Hned prvním lowkickem totiž zasáhl horní část Hallovi holeně, což jeho vlastní holeň nevydržela a spolu s lýtkovou kostí se zlomila vejpůl.

Ihned po zápasu šel Weidman na operaci, během které mu lékaři do holeně instalovali titanovou tyč a „All American“ následně všechny překvapil, jak rychle se začal ze svého zranění zotavovat. Už jen několik týdnů po zranění totiž dokázal na nohu stoupnout a zhruba měsíc a půl po zranění už po ní zvládal i jít.

Jenže bývalý šampion UFC pořád nemá zdaleka vyhráno a stále mu hrozí to nejhorší – amputace. Všechno totiž závisí na tom, jestli se podaří obnovit průtok krve do poraněné nohy.

„Je tady pořád ještě hodně věcí, se kterýma se budu muset vypořádat," řekl Weidman pro mmafighting.com. Jako třeba vytáhnout kousek té kosti, který se odštípl a teď tam volně lítá. Jde ale hlavně o to, aby se naplno obnovil průtok krve do celé nohy – moc se toho nebojím, ale tohle by mohl být největší problém. Kdyby se neobnovil, tak by to znamenalo amputaci. Tak nezbývá než se modlit, aby se průtok krve dostal zpátky.“

Weidman nebyl na operačním stole poprvé a kromě operací kolen (jako pomalu každý správný wrestler) má zkušenosti i s neobnoveným krevním oběhem ve svém palci:

„To je přesně to, co se stalo s mým palcem. Mám tam kost z pánve, protože ta kost v palci si neobnovila průtok krve potom, co jsem bojoval s Kelvinem Gastelumem. Holeň je kost, která se nejčastěji neuchytí a má problémy s dodávkou krve poté, co je zlomena. Kopnul jsem tak tvrdě, jak jsem mohl a vím, že dokážu kopat velice tvrdě, takže je to velice vážná zlomenina. Ale i přesto všechno jsem v pohodě. Doktor řekl, že si myslí, že uzdravování tam probíhá a dochází tam k obnově kosti, což je dobré znamení,“ zakončil optimisticky Chris Weidman.

Velkým paradoxem je, že před 8 lety stál Weidman na druhé straně barikády. Sám totiž vyblokoval lowkick svému soupeři Andersonovi Silvovi, který si tak svoji holeň zlomil úplně stejným způsobem. A právě Silva byl jeden z těch, kteří jako první přáli Weidmanovi brzké uzdravení a měl o svého bývalého rivala starost, protože si před pár lety prošel stejným peklem.

I přesto, že z posledních 8 zápasů vyhrál pouhé 2 duely, se Weidman stále chce vrátit do oktagonu a věří, že dokáže ještě vybojovat pár vítězství. Možná to není úplně nejlepší nápad a bývalý šampion by měl spíše poslouchat své tělo, ale rozhodně doufejme, že se Chris Weidman uzdraví a o svoji nohu nepřijde.

Zdroje:  bjpenncom

Nejnovější články