Chris Weidman po děsivém zranění ukázal rentgenové snímky nadvakrát zlomené nohy

Chris Weidman po děsivém zranění ukázal rentgenové snímky nadvakrát zlomené nohy Uriah Hall - Chris Weidman | zdroj: Getty Images

Chris Weidman ukázal na rentgenových snímcích sešroubovanou nohu a prozradil odhadovanou délku zotavování.

Bývalý šampion střední váhy UFC Chris Weidman začal s dlouhou rekonvalescencí po ošklivé dvojité zlomenině lýtkové a holenní kosti, kterou utrpěl ve víkendovém zápase hlavní karty turnaje UFC 261 proti Uriahu Hallovi.

Nyní už je po operaci, kdy mu lékaři museli otevřít celou spodní část nohy a zlomené kosti poměrně sofistikovaně sešroubouvat k sobě. Se zajímavými, ale zároveň také děsivými rentgenovými snímky svého zranění se Weidman pochlubil na svém instagramovém účtu, kde také zanechal vzkaz, ve kterém děkuje lékařům, kteří se o něj postarali.

"Rentgenové snímky této noční můry před a po," napsal Weidman. "Speciální díky doktoru Gitlinovi za provedení úspěšné operace a za to, že jste byl tak nápomocný během celého procesu. Velké poděkování patří také doktoru Davidsonovi z UFC za to, že zajistil, aby o mě bylo dobře postaráno a že za mě mluvil s lékaři."

"Díky tomu, že se do toho zapojil se cítím mnohem lépe, protože vím, že mi kryje záda. Hlavním problémem bylo, že mi kost poté, co jsem na ni došlápl, prorazila lýtko i kůži a lékaři se museli ujistit, že se do tržné rány nedostane infekce."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chris Weidman (@chrisweidman)

Weidman už má sice to nejhorší za sebou, ale stále ho ještě čeká dlouhé léčení, než bude moci vůbec na zlomenou nohu alespoň trochu došlápnout. Sám tedy v jiném instagramovém příspěvku zažertoval, že teď je asi ideální čas najít si nějaký nový koníček. Podle jeho slov by rekonvalescence měla trvat půl roku až rok, ale je poměrně známou věcí, že z podobných zranění se sportovci dostávali i mnohem déle. Otázkou také je, jak na tom bude jeho psychika a zda se do oktagonu ještě vůbec někdy vrátí.

Zdroje:  Instagram Chris Weidman

Nejnovější články