Nadpřirozený úkaz? Weidman měsíc a půl po šílené zlomenině nohy chodí bez holí

Nadpřirozený úkaz? Weidman měsíc a půl po šílené zlomenině nohy chodí bez holí Chris Weidman | zdroj: Getty Images

Bojovník střední váhy UFC Chris Weidman dělá v rekonvalescenci zlomené holeně veliké pokroky.

Fanoušci MMA mají ještě v živé paměti ošklivé zranění bývalého šampiona střední váhy Chrise Weidmana. Ten si na dubnovém turnaji UFC 261 proti Uriahu Hallovi po 15 vteřinách tvrdým kopem zlomil svoji pravou nohu takovým způsobem, že se po došlápnutí naprosto nepřirozeně ohnula o 90 stupňů a působila, jako by byla z gumy.

Weidman byl okamžitě převezen do nemocnice, kde během několika dalších hodin podstoupil operaci, při které mu lékaři zlomenou holeň vyztužili titanovou tyčí, aby kosti mohly vůbec držet při sobě a začít srůstat. Týden po provedeném chirurgickém zákroku si Chris navíc stěžoval, že v noze stále nemá cit a minimálně dva měsíce bude muset být připoután na lůžku a doufat, že se kromě kostí zahojí také nervová zakončení.

Po necelém měsíci a půl je situace ale naprosto rozdílná a Weidmanova rekonvalescence probíhá nadmíru úspěšně. Dnes v noci americký bojovník na svůj instagramový účet dokonce nasdílel neuvěřitelné video, na kterém už je schopný poměrně plynule ujít krátkou vzdálenost po bytě bez francouzských holí a jakékoli další opory.

K příspěvku Weidman napsal: „Dokážu chodit bez pomoci. To je velký den! Díky za veškerou lásku a podporu. Inspirován vámi všemi.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Chris Weidman (@chrisweidman)

I přes tento obrovský úspěch ho však čeká ještě dlouhá cesta. Weidman ale stále věří, že se dokáže časem vrátit zpátky do oktagonu a o pověšení rukavic na hřebík nechce ani slyšet. Otázkou však je, zda se ještě někdy zvládne dostat do své původní formy a zda bude pořád schopný udržet se mezi elitou střední váhy.

Velice podobné zranění si totiž před pěti lety paradoxně právě v zápase s Weidmanem přivodil další bývalý šampion a známý brazilský bojovník Anderson Silva, kterému rekonvalescence trvala dlouhé dva roky a po návratu do UFC už zdaleka nepředváděl takové výsledky jako dříve. Ze šesti duelů vyhrál jeden jediný a po loňské říjnové prohře s Hallem s ním už UFC neprodloužilo smlouvu.

Zdroje:  Instagram Chris Weidman

Nejnovější články