Srdce má zlomené ale ze zlata. Padlý Poirier slíbil Oliveriovi příspěvek na charitu a pouvažoval nad budoucností

Srdce má zlomené ale ze zlata. Padlý Poirier slíbil Oliveriovi příspěvek na charitu a pouvažoval nad budoucností Dustin Poirier a Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Velká síla a nezlomná vůle opět nestačila na fantastický boj na zemi. Dustin Poirier polehl ve druhém kole brazilskému škrtičovi a zažívá další velké zklamání. 

Dustin Poirier už podruhé v kariéře padá z vrcholu na dno. Rodák z Lafayette v Louisianě byl znovu uškrcen v titulovém zápase a prožívá další obrovské zklamání. Po Khabibu Nurmagomedovi utáhl bývalého prozatimního šampiona i Charles Oliveira a nezdolnému bojovníkovi zbortil životní sen v podobě šampionského pásu. Poirier na tiskové konferenci prozradil, že prožívá velký smutek a cítí se totálně zlomený.

Americký "Diamant" během čtyř let bojoval s naprostou elitou lehké váhy. Ve svém profesním životopise má velká jména bojové scény a spousty odměn za výkon večera. Dokázal porazit například Eddieho Alvareze, Maxe Hollowaye, Justina Gaethjeho či Conora McGregora.

Jenže v titulových zápasech jako by ztrácel své kouzlo a prohrává s výbornými grapplery. Po dominantním prvním kole sice v neděli ráno nejspíš neměl pochyby, že pás konečně získá, úřadující brazilský šampion byl však proti a ve třetím kole zvítězil za pomoci škrcení rear-naked choke.  

Není divu, že měl Poirier na pozápasové tiskové konferenci slzy na krajíčku.  

"Je to fakt na ho*no. Tvrdě jsem dřel, abych se sem vrátil a znovu bojoval o světový titul. Obětoval jsem tomu všechno a znovu jsem byl uškrcen. Mám skutečně zlomené srdce." 

"Ten chlap je fakt dobrý. Je to šampion. V takových zápasech rozhodují naprosté detaily. Cítil jsem se dobře, první kolo mi vyšlo. Když jsem o přestávce seděl na stoličce říkal jsem si: Dnes budu šampion."

Podobná porážka je pro každého bojovníka zdrcující. Poirier byl plný emocí a nechtěl rozhodovat o své budoucnosti. Možností má spousty, ale nejdřív si musí v hlavě srovnat, kam bude směřovat svou další kariéru. 

"Můžu dělat cokoliv chci. Můžu bojovat o další pás, nastartovat další vítěznou sérii a vrátit se tam, kde chci být. Otázkou je: Doopravdy to chci? To je otázka, na kterou si musím odpovědět, až se podívám do zrcadla. Chci do toho znovu jít? Projít si znovu tou dlouho cestou? Odpověď najdu v příštích týdnech. Musím si to všechno nechat projít hlavou, ale pokud v mém srdci znovu najdu ten oheň, budu časem bojovat v dalším titulovém zápase."

"Myslím, že v lehké váze jsou pro mě ještě spousty skvělých zápasů, to stejné ve welterové váze. Byl to pro mě bláznivý rok, měl jsem tři velké a těžké souboje. Nikdo si nechce zvykat na prohry, ale jsem zvyklý se z porážek poučit. Na příští tiskové konferenci už plakat nebudu. Budu stále dělat to, co umím nejlépe, brousit diamant." 

V posledních letech patří Poirier k tomu nejlepšímu, co UFC dokáže nabídnout. Ve dvaatřiceti letech má před sebou nejspíš ještě několik let ve vrcholné formě. Mimo klec je navíc hodně aktivní v dobročinných projektech. Oliveirovi dokonce ihned slíbil, že věnuje 20 tisíc dolarů jím vybrané nadaci.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články