Eddie Alvarez by chtěl zpět do UFC, aby mohl uzavřít trilogii s Chandlerem, má to ale háček

Eddie Alvarez by chtěl zpět do UFC, aby mohl uzavřít trilogii s Chandlerem, má to ale háček Eddie Alvarez | zdroj: Profimedia

Eddie Alvarez ukončil své působení v organizaci One Championship a brousí si zuby na dokončení trilogie. Šance na realizaci jsou však malé.

Jeden z nejvýraznějších MMA bojovníků posledních dvou dekád a bývalý šampion lehké váhy UFC a Bellatoru Eddie "Underground King" Alvarez tento týden opustil největší asijskou organizaci ONE Championship, ve které odbojoval své poslední čtyři zápasy (1 výhra, 2 porážky, 1 NC). Jedním z hlavních důvodů by měl být jeho plánovaný odchod do sportovního důchodu a s tím spojený návrat do rodné země.

O tomto tématu se Alvarez rozhovořil v YouTube pořadu The MMA Hour, kde prozradil, že se s vedením dohodl na smírném odchodu. Svou bohatou kariéru by totiž chtěl ukončit na domácí scéně v USA, což mu prý ONE není v tuto chvíli schopné zajistit. Jaký bude jeho nový zaměstnavatel zatím není úplně jasné, ale Eddie nevyloučil návrat do jedné z předchozích organizací. A má už i celkem jasnou představu, s kým by se rád utkal. Je v tom ale několik háčků. A jedním je odměna, kterou by od UFC dostal.

„V ideálním případě bych to celé chtěl ukončit v UFC,“ prohlásil Alvarez. „Jsem si jistý, že by fanoušci rádi viděli dokončení trilogie proti Michaelu Chandlerovi. To jsem tak nějak vysledoval ze svých sociálních sítí. Všichni chtějí tento zápas vidět. Bylo by to úžasné. Chtěl bych to lidem splnit a říct: ‚Hej, tohle je pro vás, lidi. Pojďme to udělat, pojďme to uskutečnit.‘  Je tu ale problém, protože bych dostal o dost méně peněz než jinde. Chci, aby se to uskutečnilo, ale nechci se nechat zabít. Chci dělat velké zápasy pro fanoušky, ale nemůžu bojovat za polovinu toho, co mi nabízejí všechny ostatní organizace. A nemůžu ani za třetinu. Jinak jsem otevřený všemu.“

Dalším velikým problémem by také mohlo být to, že je Chandler momentálně na úplně jiné úrovni než Alvarez. V listopadu by se měl totiž na turnaji UFC 281 porvat s nynější dvojkou lehké divize Dustinem Poirierem o místo v titulovém zápase a souboj s dosluhujícím Alvarezem pro něj v této fázi nedává téměř žádný smysl. UFC navíc několikrát avizovalo, že hodlá svojí soutěž především omlazovat a několik veteránů už bylo nuceno opustit jejich řady.

Na druhou stranu by tento zápas ale mohl opravdu přilákat veliké množství fanoušků. Chandler s Alvarezem předvedli v předchozích dvou duelech (jednalo se o tituláky v Bellatoru) parádní, drsné a ofenzivní bitvy, ze kterých si oba odnesli po jednom vítězství, takže by dokončení trilogie mohlo přinést definitivní rozuzlení.

Kde nakonec Alvarez zakotví, se ale nejspíše dozvíme až za několik měsíců. Na stole má údajně zatím jednu konkrétní nabídku, která by měla být od PFL (kde bojují také čeští zástupci Viktor Pešta a Martina Jindrová), což by pro Eddieho mohla být velice lukrativní záležitost. Tato organizace totiž vítězi sezóny vyplácí bonus jeden milion dolarů.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články