Špatná noc pro bývalé šampiony UFC. Johnson dostal KO kolenem a Alvarez si vysloužil diskvalifikaci

Špatná noc pro bývalé šampiony UFC. Johnson dostal KO kolenem a Alvarez si vysloužil diskvalifikaci zdroj: Profimedia

Dnešní turnaj asijské organizace ONE Championship nedopadl pro bývalé šampiony UFC vůbec dobře.

Dnes v noci se v Singapuru konal turnaj ONE on TNT 1, ve kterém byli jako hlavní taháky turnaje dva bývalí šampioni z UFC – Demetrious Johnson a Eddie Alvarez. Ani pro jednoho ale turnaj nedopadl moc dobře.

Johnson je považován za jednoho z nejlepších a nejšikovnějších bojovníků v historii MMA. Dokázal vyhrát 12 titulových zápasů v UFC a dnes se pokusil získat titul i v asijské organizaci ONE Championship. Proti němu stál brazilský šampion Adriano Moraes, který všechny překvapil a porazil Johnsona ve druhém kole na TKO.

První kolo bylo velice vyrovnané, DJ měl lehce navrch v postoji, ale Moraes jej zase dokázal chvíli kontrolovat na zemi. Ve druhém kole se ale DJ rozhodl jít pro double leg takedown a Moraes jej skvěle nachytal pravým zvedákem přímo na bradu. Tím Johnsona sejmul na zem a když se „Mighty Mouse“ snažil zvednout, vrazil mu brazilský šampion koleno přímo na bradu, které jej vyplo. Tento zákrok nebyl ilegální, protože na rozdíl od většiny organizací jsou kopy a kolena na bojovníka, který je na zemi v ONE Championship povoleny. Trochu paradoxní je, že po podobném kolenu, které udělal v UFC Petr Yan na Aljemaina Sterlinga, se DJ zastal Yana a říkal, že kolena na ležící, popř. klečící soupeře, by měla být povolena.

Teď tedy jedno takové koleno dostal, ale je nutné říct, že DJ vzal porážku velice dobře, pogratuloval šampionovi ke skvělému výkonu a slíbil, že se vrátí zpátky. Moraes tak obhájil svůj šampionský titul a byl z výsledku velice šťastný.

Velice špatný večer měl i veterán a bývalý šampion UFC i Bellatoru, Eddie Alvarez. Ten se střetl s moldavským bojovníkem Iurim Lapicusem, ale zápas skončil velice rychle a dost nečekaným výsledkem.

Eddie na nic nečekal a po několika vyměněných lowkicích se rozhodl vzít Lapicuse na zem, což také udělal. Tam zamknul Lapicuse svými nohami a začal mu dávat krátké, ale silné údery. Jenže Lapicus měl hlavu vytočenou takovým způsobem, že Eddieho údery dopadaly na zadní stranu krku a hlavy, což je zakázáno. Dostal tedy od rozhodčího varování, aby nebouchal svého soupeře na zátylek. Jakmile to Lapicus uslyšel, nasadil bolestivou grimasu a přestal se bránit. Eddie mu tedy začal dávat další hammerfisty, které dopadaly legálně na stranu Lapicusovy hlavy. V ten moment rozhodčí přiskočil a snažil se ukončit zápas, přičemž Eddie ještě poslední ránu ze setrvačnosti trefil pravděpodobně nelegálně na zátylek.

Eddie byl zmatený a nevěděl, co udělal špatně. Následně od rozhodčího dostal červenou kartu, což značí diskvalifikaci. Bývalý šampion byl z výsledku očividně neuvěřitelně zklamán a nutno říct, že toto zastavení bylo velice podivné. Jednak byly údery na hraně a v UFC by se nad nimi pravděpodobně nikdo nepozastavoval a za další Lapicus své „zranění“ viditelně přehrával. Navíc, a to je možná nejpodstatnější, rozhodčí zastavil zápas ve chvíli, kdy Eddie dával legální rány na stranu hlavy svého soupeře.

Každopádně i zklamaný Eddie vzal výsledek zápasu s pokorou, omluvil se svému soupeři a popřál mu rychlé uzdravení. Na cestě do šatny ale emoce z prohry nakonec stejně vypluly na povrch a Eddie, i přesto že je jedním z nejtvrdších bojovníků, se neubránil slzám.

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články