Jeden z nejlepších bojovníků v MMA historii, hvězdný thaiboxer i obr ze Senegalu. Takový je dnešní turnaj ONE Championship

Jeden z nejlepších bojovníků v MMA historii, hvězdný thaiboxer i obr ze Senegalu. Takový je dnešní turnaj ONE Championship zdroj: Profimedia

Už za pár hodin budeme svědky ne příliš velké, ale o to nabitější karty asijské organizace ONE Championship.

Hlavním tahákem na turnaji ONE on TNT 1 bude určitě zápas o titul mezi legendárním Demetriousem Johnsonem a brazilským šampionem Adriano Moraesem.

Johnson patří mezi nejúspěšnější bojovníky v historii nejen v UFC, ale v MMA vůbec. Po Jonu Jonesovi a Georgesi St. Pierrovi mu patří třetí příčka v počtu 12 vyhraných titulových zápasů v UFC. Byl tak absolutním králem muší váhy a pro jeho dovednosti v oktagonu byl mnohými označován za nejlepšího bojovníka bez rozdílu vah. Jeho vládu v UFC ukončil až Henry Cejudo, který nad ním v odvetě těsně vyhrál na split decision.

Poté byl DJ, který neměl moc velkou podporu ze strany UFC a především jejího šéfa, vyměněn do asijské organizace ONE championship za tamního šampiona welterové váhy Bena Askrena. Zatímco Askrenovi se v UFC moc nedařilo, DJ se stal se třemi výhrami v řadě hlavním tahákem ONE.

Po vítězství v Grand-Prix muší váhy v minulém roce, teď Johnsona čeká souboj o titul. Ten nyní drží brazilský šampion Adriano Moraes, který je střídavě šampionem už od roku 2014. Je jasné, že DJ je jeho dosud nejnebezpečnější a nejzkušenější soupeř a také favorit zápasu.

Moraes je černým pásem v BJJ a své grapplerské dovednosti umí v kleci velice dobře využít. 9 ze svých 18 vítězství vyhrál na submisi a bude tak na zemi Johnosnovi určitě důstojným soupeřem. Jeho největší devíza je ale jeho fyzická konstituce. Oproti UFC má ONE postavené váhové divize trochu jinak, v podstatě o váhu výš. Zatímco v UFC je horní váha pro muší divizi 125 liber (56,7 kg), ONE má limit 135 liber (61,2 kg).

DJ, který tak byl zvyklý zápasit se stejně velkými soupeři jako je on sám v UFC, má teď před sebou mnohem většího soupeře. Moraes je totiž se svými 172 cm o celých 12 cm než DJ a ten tak bude muset využít všechny své dovednosti, aby zvítězil. Naštěstí pro něj je jedním z nejlepších ve všech oblastech boje. Johnson má skvělý postoj, wrestling i grappling a ve své hře nemá moc děr. Navíc má skvělé bojové IQ a dokáže vnutit svým soupeřům takový styl boje, jaký je pro něj nejvýhodnější.

Souboj o titul muší váhy ale není jediným lákadlem. Další zápas hlavní karty obstará Johnosnův krajan a rovněž bývalý šampion UFC, Eddie Alvarez, který se postaví moldavskému borci Iurimu Lapicusovi.

O skvělý zápas v Muay Thai se určitě postará i thaiboxerská hvězda Rodtang Jitmuangnon a australský bojovník Danial Williams.

A aby toho nebylo málo, tak prelims zahájí senegalský obr Oumar "Reug Reug" Kane, který se utká se švýcarským bojovníkem Patrickem Schmidem.

Jak všechny tyto zápasy dopadnou můžete sledovat už za pár hodin - turnaj ONE on TNT 1 totiž stratuje od 2:30 ráno přímo na YouTube kanálu ONE Championship:

Zdroje:  onefc.com

Nejnovější články