Turnaj KSW 60 nabídne dva titulové zápasy i debut slovenské hvězdy

Turnaj KSW 60 nabídne dva titulové zápasy i debut slovenské hvězdy KSW | zdroj: Profimedia

Konec dubna ozdobí turnaj polské organizace KSW na kterém se bude rozhodovat hned o dvou šampionech.

Datum 24. dubna by si měl zapsat do diáře každý fanoušek MMA. V Polsku totiž tohoto dne vypukne další turnaj KSW s jubilejní číslovkou 60. Organizace už odkryla větší část karty, jenž obsahuje dva titulové zápasy a také duel slovenského borce Vojty Barboríka, kterého jste mohli v posledních letech zaznamenat během jeho skvělých zápasů v rámci českého Oktagon MMA.

Philip De Fries (19-6) vs. Tomasz Narkun (18-3)

Britský bojovník Philip De Fries, který si vyzkoušel i UFC, dostal hned v prvním zápase v KSW šanci bojovat o titul. A díky tvrdému TKO v prvním kole proti Michalu Andryszakovi ho také získal. Od té doby tento excelentní grappler nenašel přemožitele a platí za dominantního vládce polotěžké váhy, což potvrdil pomocí čtyř úspěšných obhajob.

Pro domácího bojovníka Tomasze Narkuna nebude tento souboj úplným krokem do neznáma. S De Frisem se už totiž utkal v roce 2019 a ukázal, že umí být vyrovnaným soupeřem. Nynějšímu šampionovi podlehl až po pětikolové bitvě a verdiktu bodových sudích. Byla to navíc teprve jeho druhá prohra v polské organizaci. Nyní po dvou výhrách dostal šanci na reparát.

Marian Ziolkowski (22-8-1) vs. Maciej Kazieczko (7-1)

Šampion lehké váhy Marian Ziolkowski je jedním z nejoblíbenějších bojovníků u naších severních sousedů. Obdiv si získal už během působení v organizacích PLMMA a FEN, kde sice začínal jako hodně nadějný zemař, ale postupně se vypracoval ve skvělého postojáře. To ukázal také v posledním zápase proti Romanu Szymanskimu, kterého od začátku drtil tvrdými údery, a nakonec ho kopem přímo na játra poslal k zemi. Titulový pás díky tomu získal naprosto zaslouženě.

Maciej Kazieczko je jedním z nejnadějnějších prospektů, které momentálně KSW nabízí. Tento mladý Polák chodí do klece bez jakéhokoliv respektu a do soubojů nastupuje s jediným cílem – ukončit zápas v co nejkratší době. Valná většina jeho soupeřů mu tak nezvládla vzdorovat déle než jedno kolo. Není proto divu, že po čtyřech výhrách v řadě nyní nastoupí v souboji o šampionský pás.

Vojto Barborík (12-1) vs. Krzysztof Klaczek (12-6)

Slovenský borec Vojto Barborík se konečně dočká své premiéry v jedné z největších evropských organizací. Původně měl bojovat s nynějším šampionem pérové váhy Danielem Torresem, ale celý turnaj nakonec padl kvůli pandemii koronaviru. Nyní už se tento svěřenec Iljy Škondriče podle všeho svého debutu dočká. V KSW bude chtít navázat především na skvělou formu a sérii deseti vítězných zápasů, které z něj už teď dělají slušnou hvězdu.

Tuto šňůru se mu pokusí přerušit Krzysztof Klaczek, kterého si můžete také pamatovat z organizace Oktagon MMA, kde se ale neukázal zrovna v nejlepším světle. Proti Lájoši Kleinovi nestihl předvést vůbec nic a po dvou minutách schytal kop na hlavu a padl k zemi. I tak je to stále jeden z nejzkušenějších bojovníků, kterého může KSW nabídnout. MMA se věnuje už od roku 2011 a prošel mnoha evropskými organizacemi.

Další oznámené zápasy:

Jakub Wiklacz (10-3-1) vs. Patryk Surdyn (5-1)

Tomasz Jakubiec (10-3) vs. Aleksandar Ilic (12-4)

Patryk Kaczmarczyk (6-0) vs. Michal Sobiech (3-0)

Aleksandra Rola (3-1) Karolina Wojcik (7-2)

Kacper Koziorzebski (7-3) vs. Ion Surdu (10-3)

Izuagbe Ugonoh (1-0) vs. Ugur Ozkaplan (4-0)


Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články