Nejlepší bojovníci nejsou pouze v UFC, alespoň dle ex-šampiona Alvareze

Nejlepší bojovníci nejsou pouze v UFC, alespoň dle ex-šampiona Alvareze zdroj: Profimedia

Alvarez si stojí za tím, že brilantní fighteři jsou také v jiných organizacích, ale většina světa je přehlíží.

V široké fanouškovské obci MMA platí veskrze jeden základní názor a to jest, že pod hlavičkou UFC působí nejlepší bojovníci na světě. Pravdou také je, že tato organizace bývá hlavním cílem většiny fighterů, kteří kdy byť jen "přičuchli" k profesionálním ultimátním zápasům. Ovšem existuje i dost lidí, kteří kritizují tento zjednodušující pohled. Podle nich je na světě hned několik organizací, které mají bojovníky, kteří by v klidu mohli konkurovat těm nejlepším v UFC.

Jedním z těchto kritiků je i bývalý šampion lehké váhy UFC Eddie Alvarez, který momentálně zápasí pod největší asijskou organizací ONE FC. Ten v podcastu serveru MMA Fighting projevil názor, že je hodně nejlepších bojovníku pro celý svět neznámých, protože působí jinde. "Celá teorie, že kdo je nejlepší, ten patří UFC, jsou kecy. Je to naprostá kravina, protože já jsem chlap, který byl úspěšný jinde. Pak jsem přišel do UFC a získal mistrovský pás. Porazil jsem nejlepší lehkou váhu v historii (Rafaela dos Anjose), a to v době, kdy každého likvidoval. Takže prostě běžte do UFC, vyhrajte pás, ale buďte furt ten zvenčí."

"De facto jsem nebyl UFC fighter, byl jsem někdo, kdo přišel zvenčí, přišel jsem tam a získal jsem světový titul. Pak jsem poslouchal, že je nemožné, aby tam šel někdo z venku a vyhrál titul. Ale jde to. Nejlepší fighteři na světě jsou všude, ale jsou prakticky neznámí. Jako fanoušek bojování musím říct, že nejvyšší úroveň bojů je ve ONE Championship a to bez diskuze. Když se díváte na ONE a vidíte, co se tam děje v zápasech Muay Thai nebo v MMA, tak je jasné, že boje jsou v ONE rozhodně lepší."

Alvarez má rozhodně pravdu. Minimálně ONE Championship disponuje spoustou brilantních bojovníků. Dokazuje to fakt, že tak dominantní borec jako je Demetrious Johnson měl v obou svých zápasech hodně práce a ukázalo se, že lehčí váhy z Japonska by v UFC patřily na špičku.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články