ONE Championship opět láká na prověřené bijce z UFC

ONE Championship opět láká na prověřené bijce z UFC zdroj: Profimedia

Eddie Alvarez a především možná nejlepší fighter světa Demetrious Johnson se vrací.

Léto začíná být parné a jen tak neskončí, ale najdeme i situace, kdy si zalézt do chládku a sledovat ty nejlepší zápasy. V srpnu bude UFC v Newarku předcházet ještě jedna show. Své brány totiž opět otevře ONE Championship, se svým dalším gigantickým turnajem, který staví na svých dvou hlavních hvězdách, veteráni UFC Eddie Alvarez a Demetrious Johnson už mají své soupeře.

Eddie Alvarez se stále snaží nastartovat zašlou slávu, ale od doby, kdy ho umlátil Connor McGregor, zaznamenal z pěti zápasů pouze jedno vítězství, když kolenem vypnul Justina Gaetjeho. Posléze ale naskočila série proher a když jej v odvetě zničil Dustin Poirier, odešel sympaťák z Filadelfie k východnímu gigantovi z ONE. Debut tady mu ale také nevyšel, Timofey Nastyukhin jej zasypal ranami a už po čtyřech minutách zápas ukončil.

Eddie Alvarez zdroj: Profimedia

Teď projde další zkouškou, protože proti němu nastoupí bývalý filipínský boxer s drsnou minulostí. Eduard Folayang vyrůstal ve filipínské horské oblasti ve špatných sociálních podmínkách s pěti sourozenci a bohužel se vinou špatné dostupnosti doktorů jediný on dožil dospělosti. Přes boxerskou kariéru se probojoval až do MMA. Tam v hlavní filipínské organizaci URCC ukázal několik agresivních KO a vysloužil si účast v ONE Championship. Zde bojuje už od roku 2012 a i když častěji vítězí,naposledy byl už po dvou minutách uškrcen Shinyou Aokim.

Demetrious Johnson přezdívaný "Mighty Mouse" se v muší váze zúčastní semifinále Grand Prix. Za celý pobyt v UFC zaznamenal tento excelentní bojovník a pro mnohé nejlepší bojovník vůbec pouze dvě prohry - v bantamu s Dominicem Cruzem a v kontroverzní fightu s Henry Cejudem. Ten ho zdolal těsně na body a Johnson se po jedenácti obhajobách titulu rozhodl zkusit štěstí jinde. ONE si svým graplingem podmanil a hned v prvním a také zatím posledním fightu gilotinou ukončil Yuyua Wakamatsu

Demetrious Johnson zdroj: Profimedia

Teď ho čeká další japonský soupeř. Tatsumitsu Wada je momentálně jeden z nejoblíbenějších zápasníků země vycházejícího slunce. S profesionální kariérou začal v roce 2008 a ve svém rodném městě, kterým je Tokyo, ovládl plno zápasů a stal se dvojnásobným šampionem.  Stejně jako Johnson holduje zemařskému stylu a je velice obratný a stejně jako jeho soupeř umí ukázat i jiné styly. V organizaci ONE drží třetí nejrychlejší ukončení zápasu. Filipínce Eugena Toquera stihl utlouct po 52 sekundách.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články