Mlátička Lineker po překvapivém vyhazovu v UFC míří do prestižního ONE v Asii

Mlátička Lineker po překvapivém vyhazovu v UFC míří do prestižního ONE v Asii zdroj: Profimedia

Další oblíbený fighter z UFC předvede svoje schopnosti ve skvělé ONE Championship.

Pomalu ale jistě se z ONE Championship stává asijský konkurent UFC. Singapurský gigant de facto zastává první místo v rámci Asie a mnoho fighterů z východní a jihovýchodní Asie raději míří sem, než zkoušet prorazit na západě. Jde o velmi profitabilní společnost a počty diváků jdou do milionů, díky čemuž si mohou dovolit zaplatit kontrakty velkých hvězd.

Aktuálně se z UFC do ONE přesunuli borci jako Eddie Alvarez a hlavně Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson. Nově se k nim přidá i John Lineker, který dostal minulý týden vyhazov z UFC. Jde o stylově atraktivního fightera, navíc v nízké váze (bantam), které ONE Championship preferuje, takže není divu, že po něm okamžitě sáhli a podepsali s ním smlouvu. Navíc, Lineker měl dlouhodobě problémy dát váhu na bantam, který je v UFC 135 liber, ale ve ONE je to díky jinému systému vážení 145 liber, takže odpadne i důvod, proč se s ním nakonec bývalý „zaměstnavatel“ rozloučil.

„Jsem vážně šťastný, že jsem podepsal smlouvu s ONE“ říká Lineker. „Myslím, že mne přivítají s otevřenou náručí, v Asii milují strikery, takže to pro mě bude nový domov.“ Dokonce se i těší na nová pravidla, protože ve ONE je dovolené používat kopy na ležící protivníky. Zároveň už vyhlíží, že by mohlo dojít na superfight s Demetriousem Johnsonem, který je sice v jiné váze, ale od toho superfighty jsou. Aktuálně ovšem stojí v jeho předpokládaném tažení za titulem další Brazilec – Bibiano Fernandes.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články