Obrovské překvapení v UFC, top figher v bantamu Lineker přišel o smlouvu

Obrovské překvapení v UFC, top figher v bantamu Lineker přišel o smlouvu zdroj: Profimedia

Jeden z nejnadanějších fighterů zjistil, že mu UFC zrušila kontrakt.

Poté, co John Lineker doslova žadonil o zápas, dostal Roba Fonta jako co-main na turnaji ESPN+ 12 minulý měsíc. Dva dny před konáním, ale zápas odvolal poté, co utrpěl nespecifikovanou řeznou ránu na obličeji a nemohl by bojovat. Tím se Brazilec uvedl v nemilost UFC, která s ním následně rozvázala smlouvu. Dá se ovšem také říct, že lidem v organizaci došla trpělivost. Lineker totiž pětkrát (!) v historii nedodržel domluvenou váhu a další čtyři zápasy z různých důvodů zrušil. Pořád je to ale překvapivý krok, protože stále patřil ke špičce bantamu.

Devětadvacetiletý Lineker debutoval v květnu 2012 v muší váze, ale po několika výkyvech hmotnosti byl nucen jít výš do bantamu. V posledním fightu těsně prohrál na body s Cory Sandhagenem. I přesto drží rekord UFC v počtů knokautů, kterých zvládl 12, což je nejvíc v dvou nejnižších vahách. Jeho tým se zatím nevyjádřil.

John Lineker zdroj: Profimedia

Lineker se stal profi bojovníkem v roce 2008 a svým tvrdým stylem zářil v mnoha brazilských soutěžích. Ze začátku působil nevyrovnaně, ale postupně se srovnal a urval dvanáct výher v řadě, což mu zajistilo kontrakt UFC. Tam sice nikdy neměl možnost bojovat o titul, ale předvedl několik úžasných zápasů, jako například brutální umlácení Michaela McDonalda nebo rychlé uškrcení Francisca Rivery. Lineker má ale především tvrdé ruce. Jenže, neustálé rušení zápasů a nespolehlivost ohledně shazování už asi byly příliš. Navíc na svém Twitteru jednou dostal vzteklý záchvat a požadoval propuštění z UFC... inu, nakonec na něj došlo.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články