"Mighty Mouse" Johnson si pochvaluje, jak funguje shazování váhy ve ONE

"Mighty Mouse" Johnson si pochvaluje, jak funguje shazování váhy ve ONE zdroj: Profimedia

Na východní straně kontinentu hlídají vícero věcí než pouze shazování a to se Johnsonovi líbí. 

Demetrious Johnson získal přestupem do ONE Championship jednu velikou výhodu. Může konečně bez problému bojovat v bantamové váze, která je mu nejbližší. Naposledy v ní před tímto rokem bojoval v roce 2012 a mezi tím trpěl léta shazováním na muší. To teď skončilo.

"Je mi 33 let a už se nesoustředím na snižování váhy, bojuji v mé přirozené a je to vážně zábava," řekl Johnson v rozhovoru pro MMA Junkie. "Jediný rozdíl je momentálně výška. Moji soupeři jsou rozhodně vyšší. Wakamatsu a Wada rozhodně měřili víc, ale já jsem zase těžší, oni jsou pouze vysocí."

Co se týká váhy a její kontroly, mají v organizaci ONE Championship úplně jiná pravidla. Bojovníci se váží před zápasem několikrát a zároveň se jim kontroluje i moč. Předchází se tak zdravotním problémům, ke kterým dochází v rámci přehnaného snižování váhy. Znamená to tak, že to není pouze o splnění hmotnostního limitu, ale nesmíte být také dehydratovaní a musíte být zdravotně naprosto v pořádku.

Sám "Mighty Mouse" Johnson toto pravidlo kvituje a nechápe, proč to stejně nenastavili v USA. "Vždycky přemýšlím, na co americké komise čekají. Myslím si, že ONE FC to dělá dobře, před bojem bychom se neměli zaměřovat pouze na to, jestli někdo shodil na svoje čísla. Byl bych překvapen, kdyby na to ve Vegas (domov UFC) časem nepřistoupili."

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články