Eddie Alvarez se drsně opřel do boxerů: „My bojujeme doopravdy! Strčte si svoje rukavice někam!“

Eddie Alvarez se drsně opřel do boxerů: „My bojujeme doopravdy! Strčte si svoje rukavice někam!“ zdroj: Getty Images

Eddiemu Alvarezovi trochu bouchly saze, když byl nevybíravým způsobem vyzván k boxerskému zápasu.

Eddie Alvarez se opřel do boxerů a rozhodně je nešetřil. Může za to boxer a kamarád poslední dobou velice neoblíbených bratrů Paulových, J'Leon Love.

Ten po vzoru svých kamarádů začal vyzývat bojovníky MMA k boxerskému zápasu a nepočínal si přitom moc diplomaticky. Naznačoval totiž, že většina MMA bojovníků je na mizině a arogantně prohlásil, že by jim mohl dát pořádnou výplatu:

„Probudil jsem se a vypadá to, že spousta MMA bojovníků potřebují dostat výplatu. Eddie Alvarez, Mike Perry a několik dalších. Další MMA bojovníci na mizině, kteří potřebujete nějaké peníze, vyplňte aplikační odkaz na mém profilu a řekněte mi, proč bych s vámi měl bojovat.“

Bývalý šampion UFC a také první šampion lehké váhy Bellatoru, Eddie Alvarez si to ale nenechal jen tak líbit a Leona přes Twitter lehce "setřel":

„Předpokládám, že jsi tady přibral špatného bojovníka. Mám dost (peněz) chlapče. Mluvíš o tom, že někdo potřebuje peníze? Ty musíš uživit 10 hlav. Budu ti držet palce, aby sis našel nějakou výplatu. Když budu potřebovat zabandážovat ruce nebo podržet lapy, dám ti vědět, slibuju.“

V dalším tweetu si Eddie ještě rýpl do J'Leona, a navrhl mu, ať se utká s boxerem Rayem Robinsonem, který už podle Eddieho dlouho hledá lehký zápas.

Potom se Eddie ale přece jen rozohnil a vzkázal všem boxerům, že s MMA bojovníky si není radno zahrávat:

 „Bojujeme v rinzích, klecích, kruzích a na žíněnkách… všude je to pro nás v pohodě. Ale my bojujeme doopravdy! Když dáte 10 boxerů a 10 MMA bojovníků do cely, kdo zůstane naživu a kdo zemře… případ je uzavřen. Vezměte si svoje rukavice a boty a strčte si je dopr*ele!“

Eddieho už asi přestalo bavit sledovat, jak boxeři neustále vyzývají MMA zápasníky k zápasu v ringu a snaží se je porazit ve své disciplíně. Poté, co Conor McGregor boxoval s Floydem Mayweatherem a ukázal, že je o tyto zápasy velký zájem a lze si jimi vydělat spoustu peněz, se boxeři, ale i spousta bojovníků MMA snaží tyto zápasy uskutečnit.

Nedávno jsme tak mohli být svědky KO bývalého šampiona Bellatoru a ONE Championship Bena Askrena, kterého „sundal“ v prvním kole boxující youtuber Jake Paul. Netrvalo dlouho a Paul už má naplánovaný další boxerský zápas s bývalým šampionem UFC, Tyronem Woodleym, který si spokojeně víská, protože se dle jeho slov bude jednat o jeho nejlehčí a také nejvýdělečnější zápas v kariéře.

Jde vidět, že i Leon Love si chce přihrát polívčičku a rád by se utkal s nějakým MMA zápasníkem o velké peníze. U Eddieho Alvareze mu ale očividně pšenka nepokvete.

Je jasné, že MMA zápasníci do boxerských zápasů chodí především pro větší výdělky, které mohou být několikanásobně větší než výplaty, které průměrní bojovníci dostanou i ve slavném UFC. Obráceně už to ale moc nefunguje. Boxeři se do MMA zápasů vůbec nehrnou – jednak kvůli menší finanční odměně a také je jim pravděpodobně jasné, jak by takový zápas dopadl.

Když nepočítáme začátky UFC, tak v rámci moderního MMA vlezl do klece UFC jen jeden „čistokrevný“ boxer. Bývalý šampion James Toney, kterého v roce 2010 v oktagonu přivítal bývalý šampion a legenda Randy Couture. Zápas dopadl podle očekávání velice rychle. Couture vzal Toneyho okamžitě na zem, kde jej uškrtil arm-trianglem a bývalý boxerský šampion v těžké váze si v podstatě ani nebouchnul. Na celý zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  Twitter - Eddie Alvarez

Nejnovější články