Manželka mu nakázala, ať se nebije v postoji a soupeře uškrtí. Burns popsal, jak se zrodilo jeho rychlé vítězství

Manželka mu nakázala, ať se nebije v postoji a soupeře uškrtí. Burns popsal, jak se zrodilo jeho rychlé vítězství Gilbert Burns se svojí manželkou | zdroj: Profimedia

Za vším hledej ženu. UFC zápasník Gilbert Burns prozradil, že ho manželka těsně před zápasem prosila, ať tentokrát rychle vyhraje na zemi. A on přání splnil.

Ačkoliv má Gilbert Burns černý pás v brazilském jiu-jitsu a na zemi to umí jako málokdo, v posledních letech jako by chtěl v oktagonu ukazovat, že si s nikým nezadá ani v postoji. Postaral se tak o několik skvělých bitev a málem se stal prvním, kdo sundal Khamzata Chimaeva.

Agresivní styl boje se ale pochopitelně nezamlouvá Gilbertově manželce, která mu těsně před posledním zápasem dala jasný pokyn. "Stalo se něco šíleného. Loučil jsem se se svou ženou, než jsem nastoupil k zápasu, a ona mi řekla něco, čeho jsem se chytl. Řekla – Nechci, aby ses dneska bil v postoji. Chci rychlou submisi, ne abys schytal nějaké údery. Slibuješ mi, že to uděláš?" rozpovídal se "Durinho" o tom, jak se zrodilo jeho rychlé vítězství.

"Nechtěl jsem ji naštvat. Má také černý pás v jiu-jitsu," vysvětloval po souboji s úsměvem a vzápětí dodal, že na svůj slib v zápalu boje málem zapomněl. "Zápas začal, vychytal jsem vzdálenost a rozjížděl se. Viděl jsem, že by tam mohla padnout pravá ruka. Pomyslel jsem si – oukej, vysypu to na toho chlapa tvrdě hned na začátku. A pak jsem si vzpomněl na ten slib a řekl jsem si – sakra, musím ho ukončit. Oukej, když tou pravou netrefím, tak půjdu po takedownu."

A tak se také stalo a Neila Magnyho dostal na zem, kde ho pak na konci prvního kola donutil odklepat. Získal tak důležité, byť svým způsobem povinné, vítězství, aby se udržel na špici welterové divize, která je teď trochu zpomalena odvetou mezi Leonem Edwardsem a Kamaruem Usmanem. Burns ale věří, že i on brzy dostane další šanci o titul zabojovat a stane se šampionem.

Mezitím však nehodlá jen nečině vyčkávat. Spadeno má na Colbyho Covingtona, kterého koneckonců vyzval hned v pozápasovém rozhovoru. "Jestli Colby ten zápas nechce, jestli ho UFC nechce, ať mi dají Belala Muhammada nebo Masvidala. Je mi to jedno. Ale chci mít tenhle rok nabitý a chci se prosadit. Nechci žádné laskavosti, chci se dostat do pozice vyzyvatele."

Zdroje:  UFC

Nejnovější články