Neporažený Kazach dál řádí v UFC, když nechtěl soupeř bojovat na zemi, sestřelil ho kopem z otočky!

Neporažený Kazach dál řádí v UFC, když nechtěl soupeř bojovat na zemi, sestřelil ho kopem z otočky! Shavkat Rakhmonov | zdroj: Profimedia

15 výher v řadě a žádný ze soupeřů s ním nevydržel do konce, taková je vizitka Shavkata Rakhmonova z Kazachstánu.

Vypadá to, že welterová divize UFC se do budoucna nemusí bát, že by v ní došly talenty. Kromě nepřehlédnutelného Khamzata Chimaeva se na vrchol dere také mimo oktagon relativně nenápadný Shavkat Rakhmonov z Kazachstánu.

Ten do UFC naskočil na podzim 2020 s bilancí 12-0. Všechna vítězství navíc získal před limitem, takže se čekalo, zda trend udrží i mezi elitou. Veterána Alexe Oliveiru utáhl na gilotinu už v prvním kole a loni vyřídil i jeho krajana Michela Prazerese.

Nyní Shavkata čekal Carlston Harris z Guyany, který své dva první zápasy v nejprestižnějším oktagonu světa rovněž zvládl na výbornou - oba předchozí soupeře vyřídil již v prvním kole. Tentokrát měl však smůlu a sám se druhé pětiminutovky nedočkal.

Přestože totiž kazachstánskému bojovníkovi utekl ze země, ten hned vzápětí potvrdil, že je komplexním bojovníkem a vyslal kop z otočky. A byť netrefil úplně přesně, Harris šel otřesený k zemi, kde už to byla jen otázka vteřin, než rozhodčí zápas ukončí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený KAZAKHSTAN ⚔️MMA (@mma_kaz_)

Rakhmonov je rozhodně velmi zajímavý bojovník, který zatím neukázal žádnou výraznější slabinu. Na welterovou váhu sice nepůsobí nejrobustněji, ale kartami na vrcholu divize by v nadcházejících letech rozhodně mohl zamíchat. V jeho neprospěch zatím bohužel hraje pouze jistá marketingová nezajímavost, neboť nemluví anglicky. Pokud ale bude v neporažené jízdě pokračovat, bude nevyhnutelně postupovat žebříčkem nahoru. A kdo ví, třeba se jednou dočkáme souboje neporažených s Chimaevem.

Nejnovější články