Psychopat Strickland zkrotnul a dokráčel si pro pohodové vítězství nad "Jokerem"

Psychopat Strickland zkrotnul a dokráčel si pro pohodové vítězství nad "Jokerem" Sean Strickland vs. Jack Hermansson | zdroj: Profimedia

Ačkoliv Američan Sean Strickland prohlašuje, že by v oktagonu rád někoho zabil, "zabijácký instinkt" mu dnes v noci scházel, a tak se spokojil s tím, že se na vítězství moc nenadřel.

Hlavní zápas uplynulého turnaje UFC Fight Night měl přinést souboj stylů v divácky atraktivní bitvě. Co se ale stane zemaři, který nedokáže soupeře, postojáře, dostat na zem? S největší pravděpodobností prohraje. 

Hermansson na to ale nešel špatně a pro takedown nespěchal. Zkusil po něm jít až po minutě. Když nevyšel, rozhodl se, že s dalšími pokusy raději počká. Vždyť v postoji to tak špatné nebylo, Strickland se příliš neobtěžoval s blokováním kopů, což se mohlo "Jokerovi" v pětikolovém zápase ještě vyplatit.

Na druhou stranu se však Strickland vyhnul takřka všem Jackovým úderům a sám trefoval. Nic extra zásadního z jeho strany ale nepadlo, a tak šlo kolo v očích dvou ze tří rozhodčích na soupeřovu stranu.

Ve druhé pětiminutovce se Hermansson o takedown neúspěšně pokusil dvakrát. V postoji jinak působil dost bezzubě a vycházely mu povětšinou jen kopy na nohy či tělo soupeře. Strickland se ani moc nezapotil a zisk kola na svou stranu zpečetil v závěrečných sekundách, kdy Jacka poslal k zemi úderem ze zadní ruky.

A v podobném duchu nepříliš divácky atraktivní zápas pokračoval i nadále. Sympatické bylo, že se do toho Hermansson v posledním kole opřel a snažil se o výhru zabojovat. Jenže se prostě nemohl trefit, celkem na Stricklandovu hlavu vyslal 194 úderů, dopadlo pouze 22. A ten se naopak spokojil s tím, že bodově nejspíš s přehledem vyhrává a nechtělo se mu udělat nic navíc. Ožil až v posledních vteřinách, kdy začal "Jokera" slovně vybízet k přestřelce.

Ačkoliv se při sledování zápasu u televizních obrazovek zdálo, že o vítězi nemůže být pochyb, bodoví sudí vyhlašování trochu zdramatizovali. Jeden z nich totiž viděl vyhrát Jacka, dva Seana. Výsledkem tedy bylo tzv. split decision, neboli 2:1 na body pro Stricklanda.

Ten v pozápasovém rozhovoru bez servítek přiznal, že se svým výkonem spokojený nebyl. "Možná mě dostal ten tlak, nechal jsem se prostě ovládnout vidinou bonusu za výhru. Bojoval jsem ten zápas jako šampion, omlouvám se, měl jsem prostě jít do toho a víc se bít."

Přestože tahle výhra neměla důležitý "wau" efekt, byla pro Stricklanda už šestou v řadě, což jí dodává větší váhu. Na vrcholu střední váhy totiž není nikdo, kdo by tak dlouhou sérií aktuálně disponoval. Aktuálně to sice na titulovou šanci ještě nevypadá, ale pokud příští týden Adesanya obhájí, je dost možné, že proti němu Seana do konce roku uvidíme. On sám dal ale jasně najevo, že bude bojovat s kýmkoliv, koho mu vedení předhodí, byť by samozřejmě uvítal, pokud by mohl změřit síly s šampionem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články