Jednoruký bojovník ukázal výstavní kop na hlavu a zvítězil tvrdým KO

Jednoruký bojovník ukázal výstavní kop na hlavu a zvítězil tvrdým KO Jednoruký brazilský bojovník Marney Maxx trefuje svého soupeře rychlým highkickem. | zdroj: Getty Images

Brazilský MMA bojovník Marney Maxx ukázal, že vyhrávat se dá i s handicapem. Stačí mít bojovné srdce, být chytrý a mít pořádně rychlé kopy.

Spousta bojovníků říká, že jejich profese je z větší části o mentálním nastavení než o fyzických předpokladech. A brazilský bojovník Marney Maxx je toho důkazem. Přestože mu chybí celé předloktí levé ruky, věnuje se MMA, kde má na svém kontě už 8 zápasů a právě minulý týden si připsal vítězství na KO výstavním highkickem.

Souboj se konal v rámci organizace Demo Fight a Maxxovým soupeřem byl jeho krajan Deivid Costa. Marney na to šel od začátku velice chytře a zaměřil se na vnitřní stranu soupeřova stehna, které mu rozkopával tvrdými lowkicky. Costovi to očividně vůbec nechutnalo a nevěděl si s Maxxovými útoky rady. Po chvíli se snažil lowkicky blokovat a na to přesně Marney čekal. Místo kopu na stehno totiž svůj útok přesměroval na Costovu hlavu, což jeho soupeř vůbec nečekal. Trefil jej špičkou nohy, ale to stačilo aby se Costa skácel v bezvědomí k zemi.

Tento úspěch rozhodně nebyla náhoda, protože Marney se bojovým uměním věnuje poměrně dlouhou dobu. V MMA měl první souboj už v roce 2013. Tehdy ale prohrál a dal si od zápasení tříletou pauzu. Jeho druhé utkání se také nevydařilo a Marney prohrál na kimuru. Ani tehdy to ale nevzdal a napotřetí už dokázal vyhrát na TKO ve 2. kole. Nyní má brazilský bojovník 4 výhry a 4 porážky a ukazuje, že to co mu chybí na ruce, vynahrazuje svým bojovným srdcem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Marney Maxx (@marneymaxxoficial)

Marney Maxx však není jediný MMA zápasník, který i přes svůj handicap bojuje a vyhrává v kleci. Nejznámějším je v tomto ohledu bojovník Bellatoru Nick Newell (16-4), kterému rovněž chybí předloktí levé ruky, ale i přesto dokázal za svoji kariéru držet krok s těmi nejlepšími.

Nick svých prvních 11 zápasů suverénně vyhrál, a to především díky skvělým submisím a dokonce se mu povedlo získat titul organizace XFC. V roce 2014 se utkal s Justinem Gaethjem o titul WSOF (nynější PFL), ale tehdy utrpěl svoji první porážku, když dostal TKO ve druhém kole. Nyní bojuje v Bellatoru, kde sice 2 zápasy za sebou prohrál, ale i tak je tento jednoruký bojovník naprostým fenoménem a spolu s Marneym Maxxem je velkou inspirací a ukazuje, že kde je vůle, tam je i cesta.

Zdroje:  mmafighting.com , mmamania.com , Sherdog.com

Nejnovější články