Odveta o šampionský titul bude na ostří nože. „Rozmlátím ho znovu,“ slibuje Adesanya svému rivalu Whittakerovi

Odveta o šampionský titul bude na ostří nože. „Rozmlátím ho znovu,“ slibuje Adesanya svému rivalu Whittakerovi První zápas vyhrál Adesanya, brzy se ale dočkáme odvety a Whittaker slibuje odplatu. | zdroj: Profimedia

Novozélandský šampion Israel Adesanya o sobě před odvetou s Robertem Whittakerem vůbec nepochybuje a chce mu dát pořádný výprask.

Už příští víkend nás čeká turnaj UFC 271, který podtrhne hlavní zápas večera v režii dvou nejlepších bojovníků střední váhy. Šampion Israel Adesanya bude obhajovat svůj titul proti bývalému šampionovi Robertu Whittakerovi, kterému pás vyrval z rukou před dvěma a půl lety.

Tenkrát Adesanya dominoval v postoji a ve druhém kole zakontroval Whittakera tvrdým hákem a na zemi jej následně ukončil. Whittaker se nedávno nechal slyšet, že za jeho porážku tehdy mohla nevraživost vůči Adesanyovi a jeho nekontrolované ego spolu s touhou oplatit mu provokativní řeči před zápasem. A novozélandský šampion s ním v tomto souhlasí:

„Bylo to jeho ego, ale to jsem říkal od začátku,“ sdělil Adesanya v rozhovoru se svým sponzorem. „Říkal jsem, že se nechová jako obvykle a že není sám sebou. Lidi pořád říkají jaký je to dobrý chlap, ale věřte mi, že není. Nevidíte co se děje v zákulisí. A teď přiznal, že to bylo jeho ego, které jej dostalo – 'no, říkal jsem ti to, měl jsi mě poslouchat'!“

„Co jiného může říct? Po zápase řekl, že se cítil nejlépe co kdy zápasil, na to jsem nezapomněl. Jestli se dokáže zlepšit, bude muset znova předvést to nejlepší… a já jej znovu porazím. Abych byl upřímný, spatřil jsem v jeho hře nějaké zlepšení, ale není to tak drastické, jak byste možná věřili. Ale zlepšil se, takže budu muset být pozorný. Ale já se zlepšil taky, nezůstal jsem stejný jako tehdy, to si musíte uvědomit."

Israel Adesanya - Robert Whittaker Whittaker na Adesanyu nestačil a padl. | zdroj: Profimedia

Může se zdát, že Adesanya si občas věří až příliš, ale jeho výsledky v oktagonu mu dávají za pravdu. Ve střední váze doposud nenašel přemožitele a v podstatě ji celou „vyčistil“. Největší problémy mu učinil před 3 roky Kelvin Gastelum, který svou houževnatostí dohnal šampiona na pokraj svých sil. I tak jej ale „Stylebender“ těsně porazil a první porážku v MMA mu uštědřil až šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz, kterého se Adesanya marně pokusil sesadit z trůnu polotěžké divize. Proti Whittakerovi si ale šampion neúspěch v žádném případě nepřipouští:

„Moje predikce je, že Whittakera znovu rozmlátím. Nemůže se mnou zůstat v postoji, takže vím, že bude nucen použít grappling. Posledně řekl, že Kelvin Gastelum mu ukázal taktiku, jak Adesanyu porazit. Teď říká, že Jan (Blachowicz) mu dal vzorec jak na mě… On si ale musí napsat vlastní taktiku. Pokud bude akorát kopírovat práci někoho jiného, tak ať si to klidně zkusí, protože minule, když jsme spolu zápasili, tak to pro něj vyšlo bezvadně,“ poznamenal ironicky novozélandský šampion s nigerijskými kořeny.

Nejen Isrealovi se v poslední době ve střední divizi dařilo. Také Robert Whittaker si od své porážky s šampionem připsal 3 výhry nad výbornými bojovníky (Till, Cannonier a Gastelum) a právem si vydobyl místo vyzvatele. Adesanya však nevěří, že by se australský bývalý šampion zlepšil natolik, že by jej mohl ohrozit.

„Možná se Whittaker poučil ze svých chyb z minulého zápasu, ale to mu vydrží tak maximálně kolo nebo dvě. Ale potom se vrátí zpět ke svých chybám, věřte mi. Jakmile pocítí to, co pocítil minule, nebude vědět kam uhnout. Taky se mnou minule vůbec nešel na zem, necítil mě na zemi. Můžete se zeptat jakéhokoliv mého předchozího soupeře a oni vám to řeknou. Jakmile mě ucítí na zemi, tak dostane znovu šok,“ věří šampion i ve své grapplerské schopnosti.

„Stylebender“ své střední divizi dominuje tvrdou rukou a pravděpodobně poslední „nadějí“ na jeho sesazení z trůnu je na dlouhou dobu právě Whittaker. Pokud by jej však Adesanya porazil, zatím sám neví, komu by dopřál šanci na titul.

„Až porazím Whittakera, upřímně nemám žádný plán, co budu dělat dál. Prostě budu dělat to, co dělám ve střední váze… nechám si je nastoupit a sejmu je. A jakmile je znovu všechny v divizi sundám a předběhnu je o celé kolo, tak bych mohl jít nahoru a udělat nějakou boční misi v jiné váze.“

Jako jeden z kandidátů na možného soupeře se rýsuje brazilský fenomenální kickboxer Alex Pereira, který je Adesanyovou nemesis. V kickboxerském ringu se spolu před pár lety dvakrát utkali a v obou případech zvítězil právě Brazilec. V jejich druhém zápase navíc Adesanyovi uštědřil tvrdé KO, takže šampion mu má rozhodně co vracet. Pereiru upsalo UFC teprve nedávno, ale ten už stačil potvrdit svůj potenciál, když si ve svém debutu připsal tvrdé KO naskočeným kolenem. Pro Adesanyou je však zápas s brazilským rivalem zatím jen hudba vzdálené budoucnosti.

„Pokud jde o zápas s Alexem Pereirou, měl zatím (v UFC) jen jeden zápas, takže je to teď trochu předčasné. Uvidíme jak se mu bude dařit v dalších zápasech, ale já se těším na tuhle zápletku v mém příběhu.“

Zdroje:  news.stake.com

Nejnovější články