Rozzlobený Adesanya už nikdy nechce bojovat na Novém Zélandu, s týmem zvažují stěhování do USA

Rozzlobený Adesanya už nikdy nechce bojovat na Novém Zélandu, s týmem zvažují stěhování do USA zdroj: Profimedia

Přísná opatření na Novém Zélandu a nekompromisní policie rozzuřily šampiona UFC Adesanyu. Víckrát už tam prý bojovat nebude a s týmem zvažují stěhování do USA, kde by jim nezakazovali trénovat.

Na Novém Zélandu kvůli pandemii koronaviru už nějakou platí přísná pravidla, což značně omezuje i přípravu tamějších bojovníků. Zástupci bojových sportů totiž na rozdíl od dalších profesionálních sportovců nedostali výjimku a jejich tělocvičny musí zůstat uzavřené. Na tuto situaci si v posledních týdnech stěžoval například Dan Hooker, na kterého dokonce někdo zavolal kvůli tréninku policii. Přitom ho čekal domluvený zápas. Připojil se k němu také šampion střední váhy UFC Israel Adesanya.

Ten měl původně v plánu uspořádat příští obhajobu titulu na domácí půdě v Aucklandu, což už ale zdaleka neplatí. Podle Adesanyi hází novozélandská vláda bojovníkům klacky pod nohy a nevidí důvod, proč by je měl v něčem podobném podporovat tím, že do země přivede UFC, z čehož by měla státní správa nemalé zisky.

„Už mě nikdy neuvidíte bojovat na Novém Zélandu,“ řekl Adesanya rezolutně pro server NZ Herald. „Ať si všechny ty peníze získají odjinud. Můžou je mít z ragby, z kriketu a ze všech ostatních sportů, kterým udělili výjimku. Ale mě už na tomto území bojovat neuvidíte. Jedním z mých snů bylo bojovat na stadionu kousek od mého domu. Ten sen je ale mrtvý. Přesně tak to teď cítím. Na*rat těm kr*ténům.“

Adesanyu nejvíce rozzlobilo, že tělocvičnu týmu City Kickboxing, kde spolu s Hookerem trénují, několikrát navštívili policisté, kteří trvali na tom, aby všichni bojovníci neprodleně opustili prostory, ale zároveň údajně nebyli schopni svůj postup logicky obhájit. Pustil se také do některých novinářů, kteří tajně pořídili fotografie z jejich tréninků.

Dan Hooker Dan Hooker trénoval i přes zákaz, zavolali na něj policii. | zdroj: Profimedia

„To mě opravdu naštvalo,“ rozohnil se Adesanya. „Říkal jsem jim: ‚Vážně takhle chcete zneužívat své postavení?‘ Je to neustálá snaha potlačit a rozpustit náš tým v City Kickboxingu a narušit přípravu týmového kapitána Dana 'Hangmana' Hookera před jeho zápasem. To mě naštvalo opravdu nejvíc.“

V rozhovoru zabrnkal Adesanya také na velice ošemetnou strunu týkající se rasismu. Podle „Izzyho“ je dalším problémem totiž to, že na státních úřadech pracuje plno lidí, kteří dostatečně nerespektují lidi tmavé pleti a nestojí prý o to, aby podobní lidé dělali jméno jejich zemi. O to více se tak pozastavuje u toho, že nepodporují ani Hookera, který daleko více odpovídá jejich představám.

„Jsou to rasisté. Někteří z nich jsou rasisté,“ postěžoval si. „Je naprosto zjevné, že nechtějí, aby černý kluk reprezentoval Nový Zéland. Podle nich mluvíme příliš mnoho, nejsme dost pokorní a nereprezentujeme Kiwi. Ale teď se takhle chovají i k Danu Hookerovi.“

Kritiků, kteří se pouští do podivných rozhodnutí novozélandské vlády přibývá. Jeho tým City Kickboxing nyní zvažuje, že by se přemístil do USA, kde by měli aktuálně mnohem snazší podmínky k tréninku. Tuto možnost potvrdil i Dan Hooker, který i přes všechny komplikace nakonec o víkendu zápas s Haqparastem dotáhl do vítězného konce.

Zdroje:  nzherald

Nejnovější články