Nejlepší proti nejlepšímu. Adesanya chce na podzim změřit síly s Whittakerem

Nejlepší proti nejlepšímu. Adesanya chce na podzim změřit síly s Whittakerem Whittaker na Adesanyu nestačil a padl. | zdroj: Profimedia

V říjnu budeme svědky epické odvety mezi dvěma nejlepšími bojovníky střední váhy v UFC

Na právě proběhlém víkendovém turnaji UFC 263 jsme měli možnost vidět hned dva titulové zápasy. V tom hlavním se představil šampion střední váhy Israel Adesanya, který v pětikolové bitvě naprosto dominoval nad italským vyzyvatelem Marvinem Vettorim a zcela zaslouženě po verdiktu sudích slavil úspěšnou obhajobu.

Adesanya tak potvrdil, že i přes svoji první prohru v kariéře, kterou utrpěl letos v březnu se šampionem polotěžké váhy Janem Blachowiczem, neztratil nic ze svého elánu a stále je ve střední divizi tím nejlepším. Na druhou stranu však Vettori nebyl určitě tou nejtěžší zkouškou, protože nastupoval do zápasu až ze třetí pozice žebříčku.

Na první příčce se nachází bývalý šampion Robert Whittaker, který od té doby, co ho v roce 2019 právě Adesanya knockoutem ve druhém kole připravil o pás, posbíral tři vítězství v řadě a působí opět skvělým a vyrovnaným dojmem. Vettori ho v právě uplynulém titulovém zápase nahradil jenom proto, že Adesanya chtěl bojovat co nejrychleji, zatímco Whittaker potřeboval po dubnovém duelu s Kelvinem Gastelumem chvíli oddych.

Nyní by duelu obou borců nemělo nic bránit a okamžitě se spustila diskuse kdy a kde by k jejich zápasu mohlo dojít. Vzhledem k tomu, že Whittaker je Australan a Adesanya Novozélanďan, nabízí se varianta uspořádat jejich souboj v jedné z těchto zemí. Vše podporuje fakt, že při jejich prvním střetnutí, které se odehrálo v australském městě Melbourne, navštívilo halu 57 000 diváku, což je dosavadní absolutní rekord UFC.

Pro tuto možnost by byl i sám Adesanya, který by si nyní přál tento zápas uspořádat v novozélandském hlavním městě. „Chtěl bych, aby se to odehrálo v Aucklandu,“ řekl Adesanya na pozápasové tiskové konferenci. „Ale nemám příliš mnoho volného času. Obzvláště teď, když jsem v nejlepších letech. Toto byl můj třetí boj za devět měsíců. Nevyčkávám jako ostatní chlapi, kteří mluví o aktivitě. Já rovnou konám. Jsem aktivní šampion.“

Toto prohlášení se samozřejmě doneslo až k Whittakerovi, který se společným duelem také počítá. To dal ostatně najevo také na svém twitterovém účtu, kam vložil krátký, ale vše říkající vzkaz: „Odpočiň si. Uvidíme se brzy.“

Že bude další titulový zápas ve střední váze mezi těmito dvěma bojovníky nepřímo potvrdil i šéf UFC Dana White, který prozradil, že už se s Adesanyou ještě před uplynulým turnajem dohodl na termínu a vše by se mělo uskutečnit v říjnu tohoto roku. Myšlenku, že by byl duel uspořádán v jedné ze zemí fighterů, však úplně realisticky nevidí. Nejvíce mu totiž vadí restrikce kvůli koronaviru, které stále v těchto státech platí.

„Mluvíte o Novém Zélandu a Austrálii? Hodně o tom pochybuji. To je jako ptát se, jestli můžeme něco v říjnu uspořádat v Kanadě. Obojí má tak nějak podobné šance,“ řekl White na tiskové konferenci, čímž prakticky smetl tento nápad ze stolu.

Jak se nakonec vše vyvrbí se nejspíše dozvíme v následujících týdnech. Pokud se však nestane nic extrémně neočekávaného, tak se už teď můžeme těšit na další vrchol sezóny, protože Adesanya ani Whittaker si v oktagonu rozhodně nic nedarují.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články