Jsou zápasy v kleci pasé? V Rusku jsou dál a bojují rovnou na tiskových konferencích

Jsou zápasy v kleci pasé? V Rusku jsou dál a bojují rovnou na tiskových konferencích V organizaci Hardcore FC se nečeká na nástup do klece. Borci se do sebe často pustí už na tiskové konferenci. | zdroj: Getty Images

Šarvátka mezi bojovníky na tiskovce vždy přitáhne pozornost. A v Rusku to znovu dotáhli do dokonalosti.

Ruská scéna MMA měla vždy zálibu v šílenostech a ani tamní organizace Hardcore FC není výjimkou. Stává se tam totiž trendem, že bojovníci nechají volný průchod svému testosteronu a neshody si vyřizují už na tiskových konferencích a staredownech.

V jedné takové šarvátce se něco při staredownu nezdálo ruskému bojovníkovi Tamerlanovi Temirovi, který znenadání zaútočil levým hákem na soupeře Alexandera Yanshina. To vedlo k několika dalším úderům z obou stran, než byla pranice zastavena pořadateli… tedy alespoň na chvíli. Yanshinovi se totiž nezdálo, že Temirov dostal pořádně za vyučenou a tak po chvíli přesprintoval celou místnost a za letu jej sejmul tvrdým kopem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FightingLab (@fightinglabfl)

Další potyčka začala poměrně přátelsky, ale pro jednoho z borců neměla moc šťastný konec. Oba mladíci si podali ruce, a se smíchem si vyměnili pár slov. Jenomže bojovník v červené teplákové soupravě nechtěl svého soupeře pustit ze sevření a nakonec jej prudkým škubnutím přitáhl k sobě. To ale neměl dělat, protože jeho sok si to nenechal líbit. Okamžitě jej sejmul rychlým levým hákem, po kterém provokatér zavrávoral a očividně nebyl úplně při smyslech. Nakonec si sedl zpátky na gauč a nevypadal, že by věděl, kde se právě nachází.

Bojovníci většinou nejsou žádní beránci a nějaká šarvátka před zápasem tak není v bojových sportech zas tak ojedinělá, ale v Hardcore FC to vypadá jakoby tyto bitky promotéři sami podporovali. Pravděpodobně si totiž uvědomili, že potyčka ještě před samotným zápasem s sebou nese i mediální pozornost a vsadili tak na tuto kartu. Ta jim ale zatím vychází, protože tento bizár rychle obletěl celý svět.

I v jiných organizacích si občas bojovníci vjedou při staredownu do vlasů, ale jedná se o výjimečné případy. V UFC se do sebe asi nejvíce pustili před několika lety Jon Jones s Danielem Cormierem a nedávno poslal pár úderů otevřenou dlaní na svého soupeře i boxer Canelo Alvarez. Jedná se ale o výjimky, zatímco v Hardcore FC už se z toho pomalu stává pravidlo, díky kterému začali nosit bojovníci rukavice i na samotné tiskové konference.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FightingLab (@fightinglabfl)

Nezbývá než si asi zvyknout, že ruská scéna bojových sportů je jako ten opilý strejda, kterého sice na oslavu nikdo nepozval, ale když už přišel a opil se, všichni napjatě čekají, co zase provede.

Zdroje:  mmamania.com

Nejnovější články