Kazašský zabiják si připsal další oběť! Rakhmonov uškrtil Magnyho těsně před koncem druhého kola

Kazašský zabiják si připsal další oběť! Rakhmonov uškrtil Magnyho těsně před koncem druhého kola zdroj: Getty Images

Shavkat Rakhmonov – tohle jméno si zapamatujte, protože o něm ještě určitě uslyšíte. Tento neporažený kazašský bojovník má po dnešku 16 výher a 16 ukončení před limitem.

V UFC se nám nenápadně rodí nová hvězda, kterou je kazašský bojovník Shavkat Rakhmonov. Ten dnes na turnaji UFC Vegas 57 ukázal, že jeho působivé statistiky nejsou jen náhoda a se zkušeným veteránem Neilem Magnym si poradil už ve druhém kole.

Nejen, že tak Rakhmonov zůstal neporažen i ve svém 16. zápase kariéry, ale ani tentokrát nenechal o své výhře rozhodovat bodové sudí, když Magnyho donutil odplácat na gilotinu. Kazašský bojovník tak dál drží 100% úspěšnost v ukončení svých zápasů a dnešní výhrou se mu otevřela brána mezi top 10 bojovníků welterové divize.

Magny měl být pro Rakhmonova dosud nejtěžším testem, ale moc to tak nevypadalo. Od začátku působil kazašský bojovník klidnějším a jistějším dojmem, jakoby věděl, že je jen otázkou času, než Magnyho ukončí. Hned ze začátku prvního kola zachytil Magnyho roundkick a dostal jej na zem, odkud jej už celé kolo nepustil. Neustále se snažil vylepšovat pozici a pouštěl na amerického soupeře údery i lokty. Ke konci kola se Neil Magny pokoušel o heel hook, ale Shavkat nijak nepanikařil a dál rozdával údery.

I ve druhém kole byl Rakhmonov velice sebevědomý a z trochu nerozhodných útoků od Magnyho si nic nedělal. Zatlačil jej na pletivo, kde jej po chvíli shodil na zem a začal rychle vylepšovat svoji pozici. Zakrátko se dostal do side control, odkud pokračoval v dominanci a snažil se procpat svému soupeři údery. Magny se poměrně dobře bránil a nepustil Rakhmonova k žádným tvrdým ranám, kterými by mu mohl udělat větší škodu, avšak bylo jasné, že jen dobrou obranou zápas vyhrát nemůže. Američan čekal na Kazachovu chybu, aby se mohl dostat zpět na nohy, ale ta nepřicházela, protože Rakhmonov byl velice trpělivý a počínal si velice zkušeně.

Už se zdálo, že se podíváme do třetího kola, jenže deset sekund před koncem druhé části se Rakhmonov chytře rozhodl obětovat svoji dominantní pozici v half-guardu za gilotinu, což se ukázalo jako velice dobrý tah. Rakhmonov nasadil těsné škrcení a jen 2 sekundy před koncem byl Magny donucen zápas odplácat.

Neil Magny byl dobrý, proto jsem to neuspěchal a dal si na čas,“ řekl po zápase Rakhmonov. „Věděl jsem, že jsem vyhrával, tak jsem si dával na čas. Protože mám tolik ukončení, lidi si myslí, že musím vyhrávat rychle. Ale tak to není, byl jsem trpělivý a čekal na příležitost, kterou bych mohl využít, a ta nakonec přišla.“

A koho by kazašský zabiják dostal rád jako příštího soupeře? „Jako vždy, nebudu na nic spěchat, trochu si odpočinu a proberu to se svým týmem. Ale jména bojovníků, kterým bych chtěl čelit jsou – Stephen Thompson, Nick Diaz a Jorge Masvidal. Pojďme na to!“

Za další ukončení dostal Shavkat navíc 50 tisíc dolarů jako bonus za výkon večera. Ve welterové divizi je tak nový talent se zabijáckým instinktem, který nijak netají své ambice na titul šampiona. A pokud si zachová svoji výkonnost, je dost možné, že by jej mohl v budoucnu získat.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články