Khabib Nurmagomedov byl už 47krát testován antidopingovou agenturou. Conor McGregor vede o jeden test

Khabib Nurmagomedov byl už 47krát testován antidopingovou agenturou. Conor McGregor vede o jeden test Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Nedávno byl Khabib Nurmagomedov znovu testován americkou antidopingovou agenturou a vypadá to, že odchod do důchodu se tak odkládá.

Khabib Nurmagomedov včera na svém Instagramu zveřejnil, že ho svou návštěvou poctila americká antidopingová organizace USADA. Zároveň dagestánský bojovník uvedl svoji statistiku, že od roku 2015, kdy byl antidopingový program do UFC zaveden, byl testován celkem 47 krát.

„Tohle je po 47. od roku 2015, kdy mě testovala USADA. Popřemýšlejte nad tím číslem“

To je opravdu hodně a Khabib se tak zařazuje mezi nejtestovanější bojovníky v UFC. Například Conor McGregor „vede“ o jeden test a byl testován celkem 48 krát. Daniel Cormier spolu s Holly Holm byli nedávno jako první bojovníci oceněni za 50 testů, které byly všechny negativní.

Rekordmanem v počtu provedených testů je pravděpodobně Jon Jones, který byl testován celkem v 62 případech. U něj ale nebyly vždy všechny testy úplně v pořádku a několikrát si tím vážně ohrozil svoji kariéru.

V roce 2019 byli nejtestovanějšími bojovníky Paulo Costa a Claudia Gadelha, kteří absolvovali 14 testů. V roce 2020 zatím vede Jon Jones s 19 testy.

Je zajímavé, že Khabib Nurmagomedov se i přes své prohlášení, že odchází do důchodu, nechává testovat antidopingovou agenturou. Právě vyškrtnutí se z antidopingového programu je bráno jako opravdová „konečná“ a odchod do důchodu. Takové rozhodnutí například nedávno udělal Daniel Cormier, který tím ukázal, že MMA rukavice definitivně pověsil na hřebík. Jelikož se Khabib prozatím nenechal vyškrtnout z antidopingového programu, je jasné, že minimálně přemýšlí o dalším zápase, a že by rád svoje skóre vylepšil na 30 výher bez jediné porážky.

Tomu by nasvědčoval i nedávný tweet Khabibova manažera Aliho Abdelazzize, který před pár dny napsal na Twitter dost výmluvné „30-0“. Zároveň UFC stále Khabiba nezbavila šampionského statusu a vypadá to, že s ním pořád počítá.

Je tak dost velká šance, že Khabibova slova o důchodu byla předčasná, a že dagestánského šampiona v oktagonu ještě uvidíme.

Zdroje:  ufc.com , Twitter - Khabib Nurmagomedov

Nejnovější články